UFC

Reyes želi na Jonesa u dresu Kobea Bryanta: 'On je bio moj jedini idol'

Dominick Reyes
 Instagram
Dominick Reyes će se sljedećeg vikenda prvi put u karijeri boriti za pojas UFC prvaka, a u borbu protiv Jona Jonesa ući će inspiriran životom i djelom Kobea Bryanta.

UFC i njegovi borci prošlog su tjedna odali počast košarkaškom velikanu koji je prije tjedan dana poginuo u tragičnoj nesreći helikoptera u Kaliforniji. Kobe Bryant bio je inspiracija mnogim sportašima pa tako i Reyesu, koji borbu s Jonesom sljedeće subote želi dočekati u Kobeovom dresu.

"Volio bih nositi njegov dres tijekom cijelog tjedna. Ali ne znam hoće li Reebok biti oduševljen tom idejom. Vidjet ćemo", rekao je Reyes novinarima u Las Vegasu.

Reebok, kao ekskluzivni UFC-ov partner, do sada nije pokazivao razumijevanje za posebne zahtjeve boraca u sličnim situacijama, no ostaje za vidjeti hoće li ovaj put napraviti iznimku.

Kada je prvi put čuo tragičnu vijest, Reyes nije povjerovao.

"Znate kako se čudne stvari objavljuju na internetu. Mislio sam - nema šanse. Kad sam čuo vijest, ostao sam u krevetu gotovo cijeli dan. Zvao sam prijatelje i obitelj, morao sam s nekime razgovarati o tome. Kao da sam izgubio člana obitelji. Ne mogu zamisliti kroz što Kobejeva supruga prolazi, izgubila je kćer i muža odjednom. Užas", rekao je Reyes.

Iako neće moći nastupiti u njegovom dresu, u borbu za pojas ide s Kobejem u srcu i mislima.

"On je jedini idol kojeg sam imao kao sportaš. Nikada se nisam ugledao ni u jednog drugog, samo u Kobea Bryanta. Kobejev mentalitet - Nitko neće vjerovati u tebe, osim tebe. Nitko neće raditi umjesto tebe - koristio sam kroz život. Ovdje sam zahvaljujući toj filozofiji. Ako osvojim ovaj pojas, bit će u mom srcu i mojim mislima", rekao je Reyes.

Iza njega je 12 pobjeda u 12 profesionalnih borbi, u UFC-u ima šest u nizu, a prošle godine svladao je Volkana Oezdemira i Chrisa Weidmana. Meč protiv Jonesa bit će mu najveći u karijeri, a aktualni prvak pokušati će jedanaesti put obraniti pojas poluteške kategorije.

Linker
03. svibanj 2024 13:08