UFC

Ricky Simon nastavlja prozivati O‘Malleyja: ‘On je najlakši protivnik u kategoriji‘

Ricky Simon i Sean O‘Malley

 Screenshot (youtube, Ufc)
Opasni američki borac želi zaustaviti ‘‘hype‘‘ popularnog Seana O‘Malleyja

Iako je tek 13. u poretku izazivača unutar UFC-ove bantam kategorije, Sean O‘Malley jedan je od najpopularnijih boraca unutar te kategorije i promocija je toga svjesna.

Sean u svom posljednjem meču koji je odradio protiv Pedra Munhoza nije pobijedio, a meč je završen ‘‘no contestom‘‘ u drugoj rundi, nakon Seanova uboda u oko protivnika koji je do tog trenutka djelovao nešto bolje. Bio je to jako loš nastup O‘Malleyja, ali unatoč tome, UFC ga je nagradio ugovaranjem borbe protiv Petra Yana koji je prvi u poretku izazivača bantam kategorije.

Pobijedi li Sean u tome meču, preskočit će brojne stepenice i lako bi mogao dobiti ‘‘title shot‘‘. Pogledamo li poredak unutar kategorije, vidljivo je kako bantam kategorija obiluje vrhunskim borcima koji na puno teži način moraju graditi svoju karijeru. Sve to ponekad ljuti određene borce unutar kategorije, a jedan od njih je svakako Ricky Simon, 29-godišnji američki borac.

Simon je trenutno 11-rangirani izazivač bantam kategorije, a iza njega je niz od pet uzastopnih pobjeda. Tri je ostvario prekidom, a pobijedio je vrlo kvalitetne borce kao što su Jack Shore, Raphael Assuncao, Brian Kelleher i Ray Borg. U svom UFC rezimeu ima pobjede i nad Merabom Dvalishvilijem te Ranijem Yahyom, ali Sean O‘Malley zbog svog jezika i svoje osobnosti uživa puno veću pažnju. Zato Simon već dugo proziva O‘Malleyja i želi zaustaviti taj ‘‘hype‘‘. Ricky je u razgovoru za MMA Fighting objasnio zašto toliko želi taj meč i zašto vjeruje da bi lako pobijedio.

‘‘To je največa borba, s najviše očiju uprtih ka tome meču, a ujedno je najmanje opasan i najlakši meč u mojoj kategoriji. Mislim da je O‘Malley najlakši protivnik od svih tipova s kojima bi se eventualno mogao boriti, a da su u top 10. Znam da on ima puno fanova i to bi bio zabavan meč i za fanove.‘‘, započeo je Ricky, a zatim se osvrnuo na Seanove sposobnosti.

‘‘To je lakši meč nego onaj protiv Jacka Shorea. Shore je uspijevao obraniti neke od mojih pokušaja rušenja. A jeste li vidjeli kako je O‘Malley tanak u kukovima i koliko su mu tanke noge? Lakoćom bih omotao svoje ruke oko njegovih nogu i nosio bih ga po kavezu kao što sam nosio Jacka, koji je daleko bolji grappler. Zatim bih ga bacio na glavu.‘‘, rekao je Simon.

Ricky Simon porazio je Jacka Shorea sredinom prošlog mjeseca, a završio ga je ‘‘submissionom‘‘ u drugoj rundi. Shore je do tada bio neporažen, a iza sebe imao je 16 profesionalnih nastupa, od čega je pet odradio pod okriljem UFC-a. Simon je njegov ‘‘hype‘‘ zasad ugasio, a čini se kako je jako željan da ugasi još jedan. Uzevši u obzir njegov stil borbe gdje dominiraju hrvanje i kontrola u parteru, UFC-u vjerojatno nije u interesu upariti O‘Malleyja s takvim borcem.

Linker
24. travanj 2024 17:56