UFC

Robbie Lawler uskočio u borbu posljednjeg vikenda ovog mjeseca

Robbie Lawler
 screenshot/YouTube
Nakon što je Geoff Neal otkazao borbu protiv Neila Magnyja, u istu je odlučio uskočiti Robbie Lawler

Teško zdravstveno stanje udaljilo je Geoffa Neala od nastupa na UFC Fight Nightu koji se održava 29. kolovoza. Ipak, brzo je UFC reagirao te su njegovom nesuđenog protivniku Neilu Magnyju pronašli novi ispit. U Octagon će se po prvi put u 2020. godini vratiti bivši prvak, "Ruthless" Robbie Lawler.

38-godišnji Lawler (28-14, 13-8 UFC) trenutno se nalazi u nizu od tri poraza. Prošle godine doživio je onaj kontroverzni od Bena Askrena te uvjerljivi od Colbyja Covingtona, dok je još 2017. bolji od njega bio Rafael Dos Anjos. Posljednju pobjedu, ujedno i jedinu otkako je ostao bez titule, upisao je u ljeto 2017. godine, kad je savladao Donalda Cerronea. Novu će pobjedu tako tražiti tri godine nakon tog trijumfa i to s nešto manje od tri tjedna vremena za pripreme.

Neće se biti lako pripremiti niti Magnyju, unatoč tome što se već nalazi u kampu. Ipak je Lawler podosta drugačiji tip borca od svih ostalih pa tako i od Neala, s kojim se Magny (23-7, 16-6 UFC) prvobitno trebao boriti. On se trenutno nalazi u nizu od dvije pobjede te četiri pobjede u posljednjih pet borbi. Magny je inače jedan od najpodcjenjenijih boraca kategorije, borac koji je više puta bivao otpisan, da bi onda na dan borbe pokazao koliko uistinu vrijedi. Gledajući da Lawler ulazi kao zamjena i s negativnim nizom, ovog bi puta čak možda mogao Magny biti i favorit.

Priredbu 29. kolovoza trebala je predvoditi borba Zabita Magomedsharipova i Yaira Rodrigueza, no to se neće dogoditi. Nakon što je Rodriguez otkazao borbu zbog ozljede, istu je otkazao i Magomedsharipov, nezadovoljan zamjenskim protivnicima koji su mu bili ponuđeni. Kako sad stvari stoje, nova glavna borba priredbe mogla bi postati ona između Aleksandra Rakića i Anthonyja Smitha.

Linker
19. travanj 2024 22:23