UFC

Robert Whittaker i Paulo Costa u ožujku će se boriti za privremenog prvaka!?

Robert Whittaker i Paulo Costa
 screebnshot/YouTube
Odlazak Israela Adesanye u polutešku kategoriju mogao bi dovesti do intrigantne borbe

Iako su propali planovi UFC-a da borbom Jana Blachowicza i Israela Adesanye popune program UFC 256 priredbe te kako ista nije moguća za održavanje do kraja ožujka, čini se da UFC i dalje misli prvaka srednje kategorije poslati u napad na titulu poluteške. I to unatoč tome što obje kategorije imaju po jednog dokazanog izazivača kojem ništa osim borbe za titulu nema smisla. Naravno, misli se na Roberta Whittakera u srednjoj te Glovera Teixeiru u poluteškoj kategoriji.

Kako bi na taj način obje kategorije bile privremeno zaustavljene, UFC će morati smisliti neko rješenje. Ako je vjerovali onome što je izjavio menadžer Paula Coste, Walid Ismael, na situaciji u srednjoj kategoriji se već ozbiljno radi.

On je za brazilski Portal Do Vale Tudo izjavio kako je Costi već ponuđena borba protiv Whittakera za ožujak i da bi to trebala biti borba za privremenog prvaka. Prema njegovim riječima, Costa je istu prihvatio i sad se čeka na Whittakera. Australac je nedavno izjavio kako smatra da je pošteno izborio borbu za titulu te nema namjeru prihvaćati bilo što drugo. Privremeni prvak je on već jednom postao, savladavši Yoela Romera dok se čekalo održavanje borbe tadašnjeg prvaka Michaela Bispinga protiv Georgesa St-Pierrea. Kasnije mu je ta titula preinačena u pravu.

Whittaker je titulu izgubio od Adesanye u jesen prošle godine, a vratio se pobjedama nad Darrenom Tillom i Jaredom Cannonierom. Trenutno drži prvu poziciju na ljestvici izazivača.

Costina posljednja borba ona je koju je krajem rujna uvjerljivo izgubio od Adesanye te je to ujedno bio njegov prvi poraz u profesionalnoj karijeri. Njegova pozicija na ljestvici izazivača odmah je iza Whittakera, no pitanje je zaslužuje li odmah borbu za privremenu titulu, ako to bude odluka UFC-a. Borbu protiv Brazilca prošlog je vikenda zatražio i Marvin Vettori, novi Top 5 borac srednje kategorije.

Od strane UFC-a po ovom pitanju još uvijek ništa nije potvrđeno. Nakon što je propao prvi plan za borbu Blachowicza i Adesanye, o istoj više nisu govorili pa ne možemo biti sigurno kako im je to uistinu i dalje u planu. Ako ostane tako, bit će to izuzetno nepošteno prema Whittakeru i Teixeiri, no ne bi bilo prvi put da se UFC tako odnosi prema borcima koji su relevantno zaslužili mjesto izazivača.

Linker
26. travanj 2024 05:41