UFC

Robert Whittaker ima jasne želje: ‘Ovo je logičan potez, želim taj meč u osmom mjesecu‘

Robert Whittaker

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije priželjkuje nastup u Perthu

Veliku pobjedu ostvario je Robert Whittaker prije nešto manje od dva tjedna. Bivši prvak UFC-ove perolake kategorije nije si mogao dopustiti dva uzastopna poraza i pobjeda nad Paulom Costom bila je imperativ.

Meč je dobro krenuo po Whittakera, ali krajem prve runde Costa pogađa stražnjim kružnim udarcem nogom i Whittaker je bio na rubu poraza. Srećom po Roberta, Costi je ostalo premalo vremena do kraja runde i Whittaker je dobio jednominutnu pauzu kako bi se oporavio od tog udarca.

Preostale dvije runde čisto su otišle na Whittakerovu stranu i Australac se vratio na pobjedničke staze. Podsjećamo, Whittaker je u pretposljednjem nastupu poražen od strane Dricusa Du Plessisa, borca koji je trenutno prvak UFC-ove srednje kategorije.

Pobjedom nad Costom, Whittaker je zadržao svoje mjesto pri vrhu srednje kategorije. Trenutno je treći u poretku izazivača i njegov san o ponovnom osvajanju pojasa i dalje živi. Ispred Whittakera u poretku su Israel Adesanya s kojim se već dvaput borio i Sean Strickland, jedini borac unutar top 5 s kojim Whittaker nije dijelio kavez. Uzevši sve u obzir, Strickland je najlogičniji protivnik za Whittakerov sljedeći nastup, a takvo mišljenje dijeli i Robert.

‘‘Sean je tu pri vrhu. Mislim da je to dobar smjer za mene i da me to vodi ka cilju kojem težim. Jedino što mogu definitivno reći jest datum borbe kojem se nadam. Čuo sam glasine kako će UFC organizirati event u Perthu (Australija) tijekom kolovoza (8. mjesec). Volio bih završiti na tom ‘cardu‘.

Nemojte sada isticati samo dio u kojem govorim ‘Rob se želi boriti protiv Seana Stricklanda u kolovozu‘. To je logičan potez za mene. Želim se boriti za titulu, ali shvaćam da je to nešto udaljenije u ovom trenutku. Sean također djeluje slobodno i to je logičan korak za obojica. Ah, možete zapraviti istaknuti samo taj dio.‘‘, rekao je Whittaker za Submission Radio i tako je potvrdio kako nema protiv da mediji gurnu njegovu prozivku u prvi plan.

Dileme nema, Whittaker protiv Stricklanda sasvim je logičan meč. Glasine govore kako će Israel Adesanya biti sljedeći protivnik Dricusa Du Plessisa, a Robert Whittaker i Sean Strickland u međuvremenu mogu odraditi meč za sljedećeg izazivača. Vjerujem da će to biti put kojim će ići i UFC-ovi ‘‘matchmakeri‘‘.

Linker
23. travanj 2024 03:24