UFC

Rockholdu slomljena vilica, Dana White ga moli da se umirovi

Luke Rokhold
Težak poraz koji je Luke Rockhold doživio od Jana Blachowicza bivšem je prvaku srednje kategorije donio dodatne posljedice. Vilica mu je slomljena i dislocirana, a cijela izvedba navela je njegovog poslodavca da mu predloži odlazak u mirovinu.

Cijeli "Fight week" Luke Rockhold govorio je samo o jednom imenu. Sebe je vidio kao savršenog protivnika za detronizirati Jona Jonesa. Jana Blachowicza gotovo da nije spominjao. Poljaka, koji je prije ove borbe slavio u četiri od posljednjih pet ogleda je jednostavno u startu otpisao. Sve mu se to obilo o glavu na najgori mogući način. Luke je brutalno nokautiran i ne samo to.

Predsjednik UFC-, Dana White, otkrio je kako je Rocholdu slomljena i dislocirana vilica, kao rezultat lijevog krošea koji je završio borbu. Radilo se o udarcu vrlo sličnom onom iz 2016. godine, kojim mu je Michael Bisping oduzeo titulu prvaka. Od te borbe on više jednostavno nije isti, a ovaj poraz peti mu je koji je doživio nokautom. Tako nije došao niti blizu onome kako je sam vidio svoj debi u poluteškoj kategoriji.

"Mislim kako bi Luke jednostavno trebao završiti karijeru. Večeras je slomio vilicu i to mu je zapravo drugi put u karijeri da mu se to dogodilo. Par puta bio je brutalno nokautiran i njegova brada je oštećena. Imao je sjajnu karijeru, bio je velik borac i sad bih volio vidjeti da prestane s ovim", rekao je Dana White na pitanje o tome što misli o borbi Rockholda i Blachowicza.

Ovo je Lukeu bila tek treća borba nakon gubitka titule u ljeto 2016. godine. Jednostavno je previše dugo izvan svega i pokušao se vratiti u vrijeme kad vladaju neki drugi "zakoni". Možda bi uistinu najbolje za njega bilo da se umirovi i posveti drugim stvarima u životu koje mu idu od ruke. A takvih ima nekoliko. Ovakvi porazi ružni su za gledati, posebno nakon što se sazna koje su krajnje posljedice.

Linker
20. travanj 2024 06:34