UFC

Ronda Rousey otvoreno: ‘Sigurna sam, kada bih opet ušla u arenu, svi bi me izviždali‘

Rousey

 LEON BENNETT/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Leon Bennett/getty Images/profimedia
Jedna od najvećih borkinja ikada zasigurno ne ostavlja ljude ravnodušnima, tako je i ovaj put

Ronda Rousey je bila kontroverzna figura u svijetu MMA-a, a iako je već dugo izvan sporta, i dalje je značajna i polarizirajuća figura. S izlaskom svoje druge knjige "Our Fight" u veljači, Rousey je ponovno u središtu pozornosti. U knjizi otkriva kako su je povijest potresa mozga i negativni komentari medija nakon poraza od Holly Holm i Amande Nunes potaknuli da napusti MMA.

"MMA mediji" obuhvaćaju širok spektar izvora, od tradicionalnih medija do YouTube analitičara i blogera. Nije bilo jasno na koje segmente medijskog prostora Rousey cilja, no izjavila je u podcastu "High Performance" da su joj negativni komentari ostavili gorak okus u ustima.

"Pitajući MMA medije zašto ono što sam dala nije bilo dovoljno – oni su ti koji to govore... da sam prevara, da sam bila samo hype, da sam bila razotkrivena, da nikad nisam bila ništa posebno i da sam imala sreće," rekla je Rousey. "Sve negativno što se moglo reći, rečeno je, i osjećam se stvarno ocrnjeno od strane MMA medija."

Na pitanje zašto se nije pojavljivala na UFC eventima rekla je: "Sigurna sam da bi me, kad bih ušla u arenu, izviždali. Tako se osjećam".

Nakon otkrivanja svojih potresa mozga, Rousey je dobila podršku od nekih poznatih osoba iz MMA svijeta, poput Daniela Cormiera, dok su je drugi, poput Jimmyja Smitha, kritizirali.

Rousey je započela svoju MMA karijeru nakon osvajanja brončane medalje u judu na Olimpijskim igrama 2008. godine. Pobijedila je svoje prve tri amaterske protivnice u manje od minute, sve armbarem. Nakon prelaska u profesionalce 2011. godine, nastavila je nizati pobjede. Osvojila je Strikeforce titulu u bantam kategoriji protiv Mieshe Tate, čime je započela najveće rivalstvo u povijesti ženskog MMA-a.

Rousey je bila razlog zbog kojeg je Dana White uveo ženske borbe u UFC 2013. godine. No, nakon savršenog početka s 12-0, gdje je imala 11 pobjeda u prvoj rundi i šest obrana UFC naslova, doživjela je poraz od Holly Holm 2015. godine. Trinaest mjeseci kasnije, kada je pokušala vratiti pojas protiv Amande Nunes, poražena je za samo 48 sekundi.

Poraz od Nunesa ostaje njezina posljednja MMA borba u prosincu 2016. godine. U 2017. godini, Rousey je potpisala ugovor s WWE-om i počela aktivno nastupati za tu kompaniju 2018. godine. Napustila je WWE prošle jeseni i najavila svoje umirovljenje iz profesionalnog hrvanja, iako je povremeno nastupala za druge hrvačke organizacije.

Linker
21. lipanj 2024 03:23