UFC

Rothwell i Tybura ugovoreni za zanimljiv teškaški okršaj

Ben Rothwell i Marcin Tybura
 screenshot/YouTube
Za mjesec listopad ugovorena je UFC borba iskusnih teškaša Bena Rothwella i Marcina Tybure

Vrlo zanimljivo teškaško uparivanje odradili su UFC matchmakeri, spojivši dva iskusna borca koji se trenutno nalaze u pozitivnim nizovima. Zapravo, nakon njihove borbe jedan od njih spojit će tri pobjede u nizu i time si otvoriti neke nove prilike. Riječ je o iskusnim borcima, Benu Rothwellu i Marcinu Tyburi.

Ben Rothwell (38-12, 8-6 UFC) je 38-godišnjak velike reputacije, koji je član UFC-a od 2009. godine, a jako ga dobro pamtimo i kao sudionika glavne borbe UFC Fight Nighta u Zagrebu. Trenutno je u nizu od dvije pobjede, nakon što je savladao Stefana Struvea i Ovince St. Preuxa. Inače, od proljeća 2016. godine nije imao borbu sve do proljeća prošle godine, da bi onda u 14 mjeseci nastupio čak četiri puta. Kad mu je zaprijetio otkaz, pokazao je ozbiljnost i staloženost te je zadržao posao, a sad će loviti treću pobjedu u nizu. Inače, prije nastupa u Zagrebu imao ih je četiri te je bio u do tada najboljoj formi, no preko Juniora Dos Santosa tim putem nije mogao.

34-godišnji Tybura (19-6, 6-5 UFC) također je nastupio u Zagrebu i to mu je čak bio UFC debi. Tamo se nije dobro proveo, a njegova cijela UFC karijera zapravo je podosta turbulentna i puna iznenađenja. Često je pobjeđivao kad se nitko nije nadao, a gubio kad se očekivao lak posao i iskorak prema vrhu. Ovogodišnjim pobjedama nad Sergeyem Spivakom i Maximom Grishinom on je također uspio pobjeći iz opasnosti ostanka bez posla te se nada kako je napokon spreman krenuti prema vrhu, budući da je tek sad u najboljim godinama za teškaša.

Priredba na kojoj će ovo borci nastupiti, odnosno UFC Fight Night 181, trebala bi se prema svemu sudeći održati na Fight Islandu.

Linker
20. travanj 2024 16:19