UFC

Rountree je sve bliže statusu rekordera u poluteškoj kategoriji: Samo dva poluteškaša imaju više pobjeda nokautom od njega

Khalil Rountree Jr.

 Screenshot (youtube, Ufc)
33-godišnji američki poluteškaš proteklog vikenda podebljao je svoj konto

Vjerojatno najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri upisao je Khalil Rountree Jr. proteklog vikenda na UFC Fight Night 233 eventu. Američki poluteškaš nokautirao je Anthonyja Smitha u trećoj rundi borbe, a ta pobjeda osigurat će mu ulazak u top 10 unutar poretka poluteške kategorije.

Smith je uoči meča držao osmo mjesto, a Rountree se nalazio na 11. poziciji i stoga je jasno kako će Rountree napraviti određeni skok. Rountreeju je to ujedno bila i peta pobjeda zaredom, a sedmi put je slavio nokautom unutar UFC-ovog kaveza.

To ga čini ponajboljim nokauterom u povijesti UFC-ove poluteške kategorije. Naime, Khalil Rountree na trećem je mjestu ljestvice kad su u pitanju pobjede nokautom u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji.

image

Borci s najviše pobjeda nokautom u UFC-ovoj poluteškoj kategoriji

Ufc

Ispred Rountreeja, u poretku su samo Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua (8 pobjeda nokautom) i Chuck Liddell (9 pobjeda nokautom). Bitno je istaknuti kako je Rua odradio 24 meča unutar UFC-ove poluteške kategorije i to ga čini rekorderom u toj statističkoj rubrici. Liddell je upisao 19 nastupa, a Rountree je trenutno na 15.

33-godišnji Khalil ima realne šanse za preuzeti prvo mjesto prije nego okonča karijeru. Ono što je također bitno istaknuti jest konkurencija s kojom su se borili. Rua i Liddell velik dio karijere proveli su boreći se protiv same elite, dok je Rountree tek ušao u top 10. Da se Rountree borio s tako kvalitetnim konkurentima, upitno je koliko bi pobjeda nokautom imao na svom kontu, ali to je već tema za neku dublju analizu i diskusiju.

Činjenica je da se približava vrhu, a vidjet ćemo hoće li uspjeti upisati još tri pobjede nokautom prije nego okonča karijeru. Tri takve pobjede trebaju mu da preuzme vrh ljestvice.

Linker
01. svibanj 2024 11:57