UFC

'Rumble Johnson' pristupio USADA testiranju, poznato kad se vraća u Octagon

Anthony Johnson
 screenshot
Kao što je prošlog tjedna najavljeno, Anthony Johnson pristupio je USADA programu doping testiranja

Anthony Johnson pristupio je posljednjoj obavezi koju će morati izvršiti prije nego se bude ponovno mogao boriti u UFC-ovom Octagonu. Pristupio je USADA programu testiranja na doping, odnosno postao je dio "bazena" boraca kojima USADA može bilo kada pristupiti s testom. Johnson je to najavio prošlog tjedna te se, prema informacijama koje je dao njegov menadžer Ali Abdelaziz, to sada i dogodilo.

Informaciju je prenio Brett Okamoto, budući da ju je isti dobio od Abdelaziza, a to znači kako će se Johnson moći u Octagon vratiti krajem veljače 2021. godine, ako mu svi doping testovi do tada budu negativni. Naime, USADA-ina pravila nalažu borcima kojima se vraćaju iz mirovine upravo tih šest mjeseci u programu testiranja prije nego što mogu ponovno nastupiti. Nekim borcima je moguće napraviti iznimku, no Johnson nije jedan od njih, budući da je priznao kako je nakon svog umirovljenja jedno vrijeme koristio steroide.

Prošlog je tjedna također najavljeno kako bi se Johnson trebao vratiti u poluteškoj kategoriji, što je razočaralo sve one koji su se nadali jednog od najjačih udarača u MMA povijesti gledati u teškoj. Naime, Johnson je tijekom pauze došao do težine od preko 120 kilograma, no povratkom treningu je istu već spustio na 105 i smatra se kako neće imati problema spustiti se na 93 kilograma, kad dođe vrijeme za to.

Iako je u karijeri nastupao od veltera pa sve do teške kategorije, Johnson je najbolji bio kao UFC-ov poluteškaš. Tada je dva puta došao do borbe za titulu, no isto tako je oba puta poklekao u borbi protiv Daniela Cormiera. Osim te dvije borbe, kao poluteškaš ima šest pobjeda, od čega je pet došlo nokautom. Ukupno je u karijeri upisao 22 pobjeda i šest poraza, dok mu je omjer u UFC-ovom Octagonu 13-6. U ožujku je napunio 36 godina, no kaže kako se ne osjeća staro te da smatra kako i dalje može pružiti svoj maksimum.

Linker
18. travanj 2024 22:42