UFC

'Rumble' objasnio zašto ga u akciji nećemo vidjeti prije listopada: 'Sve ću ih nokautirati kad se vratim'

Anthony Johnson
 screenshot/Youtube
Anthony Johnson trenira za svoju povratničku MMA borbu, no ona se neće moći dogoditi prije posljednjeg kvartala ove godine. Naime, on se još uvijek nije vratio u USADA-in program testiranja čiji će dio morati biti šest mjeseci prije nego dobije dozvolu za nastup.

Johnson je bio među borcima koji su sudjelovali na velikoj konferenciji za medije Dominance MMA promocije te automatski jedan od onih kojima su novinari postavljali najviše pitanje. Ipak, većina njih bila je u vezi njegovog povratka u Octagon koji je još prošle godine najavio i za njega se krenuo pripremati.

"Sve ide polako i sigurno. Nemam još datum svog povratka, no imam plan poslagati par tijela kad se vratim. To je sve što znam. Nije mi važno hoću li se boriti u poluteškoj ili teškoj kategoriji. Sve ću ih nokautirati", rekao je Johnson uz dodatak kako trenutno teži oko 105 kilograma.

No, njegov povratak očito će biti moguć tek krajem godine budući da on još uvijek nije pristupio USADA-inom programu testiranja boraca. Zašto to do sada nije napravio, teško je zaključiti, kao što je nepošteno hvatati se nekih pretpostavki. Naime, umirovljeni borci koji su napustili program testiranja se nakon povratka moraju ponovno aktivirati i biti redovno testirani šest mjeseci prije nego mogu nastupiti.

"Vjerojatno ću idućeg mjeseca krenuti s testiranjima", rekao je Rumble, što bi automatski značilo kako se neće biti u mogućnosti vratiti prije listopada. On je prije nekoliko dana napunio 36 godina, no kaže kako to ne osjeti, odnosno da se osjeća kao u najboljim danima svoje karijere.

"Nisam se morao umiroviti. Napravio sam to kao svoju vlastitu odluku. Oni koji su se ranije umirovili pa vratili su to napravili jer su morali i tako je kod većine trebalo ostati", najavio je još kratko svoj povratak.

Johnson je u dosadašnjoj karijeri upisao 22 pobjede i šest poraza, od toga 16 puta upisavši pobjedu nokautom. Dva puta se borio za titulu UFC prvaka poluteške kategorije, no oba puta bolji od njega bio je Daniel Cormier.

Linker
26. travanj 2024 03:26