UFC

Ruska vlada oduzela je skupocjene automobile Khabibu Nurmagomedovu, pogledajte cijelu listu kao i njihove cijene

Khabib Nurmagomedov

 VALERY SHARIFULIN/TASS/PROFIMEDIA
Jedan od najvećih UFC-ovih prvaka u zadnjem desetljeću suočen je s velikim problemima

Khabib Nurmagomedov suočava se s pravnim problemima zbog neplaćenih poreza. Bivši UFC prvak lake kategorije navodno duguje više od 3,4 milijuna dolara ruskoj vladi. Zbog ovih problema, bio je prisiljen zatvoriti neke od svojih poslovnih poduzeća, a ruska Federalna porezna služba "zamrznula" mu je bankovne račune povezane s raznim poslovima. Nedavno su mu oduzeti i automobili.

Dana 24. srpnja 2024. godine, cijela borilačka zajednica pratila je razvoj događaja oko "The Eaglea". Kako su se njegovi pravni problemi s ruskom vladom pogoršali, Nurmagomedov je bio primoran oprostiti se od svojih najcjenjenijih posjeda. Njegova kolekcija automobila uključivala je Ferrari California T, Mercedes-Benz AMG GT S, Mercedes-Benz S-Class, BMW 7 Series, Toyota Land Cruiser i Toyota Tacoma, čija je ukupna vrijednost bila oko 813 tisuća dolara.

Osim toga, obiteljska kuća u Dagestanu također je zaplijenjena, prema izvješćima iz Championship Rounds, a ukupna vrijednost zaplijenjene imovine iznosi oko 900 tisuća dolara. Iako je to značajan udarac, Nurmagomedov i dalje duguje više od 2 milijuna dolara ruskoj vladi.

Prvi je o Nurmagomedovovim poreznim problemima izvijestio ruski medij "Mash", s postupcima koji su započeli 5. srpnja. No, bivši mješoviti borac nije mogao predvidjeti koliko će teško biti za njegova poslovanja i kolekciju automobila.

Nurmagomedov, poznat kao "The Eagle", također je imao zaplijenjene svoje tvrtke, a poslovni računi su mu blokirani od strane vlade. Međutim, bivši prvak i njegov tim izjavili su da optužbe nisu istinite. Federalna porezna služba počela je istraživati slučaj prije nego što je Nurmagomedov objavio svoje povlačenje iz svijeta mješovitih borilačkih vještina. No, istrage su se intenzivirale nakon što su otkrivene nepravilnosti u financijskim izvještajima Dagestanca.

Pričalo se da je Nurmagomedov koristio te fondove za ulaganja u poslove u UAE i drugim zemljama. Usred sve te gužve, postoje i izvješća o tome da mu je odobreno državljanstvo UAE, gdje stanovnici uživaju porezne pogodnosti. Bez sumnje, dagestanska legenda vodila je jednostavan život. Prema poznatom komentatoru UFC-a, Joeu Roganu, iako je Nurmagomedov bio prilično bogat, odabrao je voziti Toyotu kamionet. No, to nije značilo da bivši prvak nije želio dodati neke prekrasne strojeve u svoju garažu.

Nurmagomedovovi problemi izazvali su dosta pažnje, a mnogi navijači ismijavali su ga da će se morati vratiti iz mirovine kako bi zaradio novac potreban za izlazak iz ove situacije.

Linker
15. kolovoz 2024 22:40