UFC

Sam Alvey ovog tjedna u lovu je na rekord B.J. Penna: Radi se o rekordu kojim se nitko ne želi pohvaliti

Sean Strickland i Sam Alvey

 Instagram (sean Strickland)
Iskusni UFC-ov veteran jako dugo čeka na pobjedu

Dva poraza zaredom često dovode borce na prag otkaza unutar UFC-a, a nekad su i dovoljno za otpusne papire. Tri poraza gotovo sigurno znače otkaz, naročito za borce koji nisu rangirani i ne bore se protiv onih najboljih.

Sedam poraza u posljednjih osam nastupa učinak je jednog poluteškaša koji je ipak i dalje član UFC-a. Radi se o Samu Alveyju koji je trenutno u seriji od tri uzastopna poraza. Prije toga bio je i u nizu od četiri uzastopna poraza, a između se našao remi protiv Da Un Junga. Tako se njegov niz bez pobjede protegnuo kroz čak osam uzastopnih mečeva.

Unatoč tome, Alvey će ovog vikenda ponovno nastupiti pod okriljem UFC-a. 36-godišnji američki poluteškaš borit će se protiv Poljaka Michala Oleksiejczuka, a ne uspije li Alvey doći do pobjede, postat će UFC-ovim rekorderom kad je u pitanju broj uzastopnih mečeva bez pobjede.

Zapravo će se Alvey izjednačiti s legendom, B.J. Pennom. Penn je u periodu od 2011. pa do sredine 2019. godine upisao sedam uzastopnih poraza i jedan remi. ‘‘Prodigy‘‘ će zadržati svoj rekord po broju uzastopnih poraza čak ako Alvey izgubi ponovno, ali rekord po broju uzastopnih mečeva bez pobjede mogao bi biti izjednačen.

Alvey je posljednje slavlje upisao sredinom 2018. godine kada je podijeljenom sudačkom odlukom pobijedio Giana Villantea. Radi se o veteranu iza kojeg su 23 UFC meča (10-12-1), ali u subotu bi mogao odraditi posljednji.

Michal Oleksiejczuk izgubio je ranije ove godine od Dustina Jacobyja i bit će motiviran vratiti se pobjedama. Hoće li to biti dovoljno da produlji Alveyjev agoniju, saznat ćemo kasnije ovog tjedna.

Linker
16. travanj 2024 00:02