UFC

Saznajte koliko su akteri prošlog UFC eventa težili na dan borbe: Jedan borac morat će u višu kategoriju

Marlon Vera

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Marlon Vera i Dominick Cruz također su bili podosta teži na dan borbe, nego na službenom vaganju

Proteklog vikenda u San Diegu održan je UFC on ESPN 41 event. Marlon Vera u glavnoj borbi večeri nokautirao je Dominicka Cruza, a do nokauta je došlo sredinom četvrte runde. Time je Vera upisao četvrtu uzastopnu pobjedu i sve je bliže napadu na pojas.

Cruzov pobjednički niz od dvije uzastopne pobjede završio je tim porazom i preostaje mu vratiti se u dvoranu, ispraviti pogreške, a zatim krenuti u nove pobjede. Neposredno nakon eventa, otkriveni su honorari boraca koji su nastupili na tom eventu, a više o tome možete pročitati OVDJE.

Izuzev honorara, atletska komisija u Kaliforniji pustila je podatke i o težini samih boraca. Radi se o tablici u kojoj su navedene težine boraca na službenom vaganju, a zatim su navedene i težine boraca na dan borbe.

Najveću razliku u samo danu razmaka, napravio je Tyson Nam. Borac muha kategorije nokautirao je Odea Osbournea, ali u kavezu je bio i osjetno teži od svog protivnika. Naime, Nam je na vaganju težio 126 ‘‘lbs‘‘, a u kavezu se pojavio sa 146.2 ‘‘lbs‘‘. Radi se o razlici od čak 9.16 kilograma, a njegov protivnik bio je tri i pol kilograma lakši od njega.

Namova masa u odnosu na vaganje uvećala se za 16 posto i komisija u Kaliforniji tražit će zabranu nastupa u muha kategoriji za tog borca. Nam će se moći nastaviti natjecati u muha kategoriji pod tom komisijom, samo u slučaju da dobije potvrdu od doktora da ne narušava svoje zdravlje i sigurnost skidanjem tolike kilaže.

Marlon Vera i Dominick Cruz također spadaju među borce koji su vratili podosta kilograma nakon vaganja. Cruzova težina povećala se za 14 posto u odnosu na vaganje i u kavezu je težio 154 ‘‘lbs‘‘. Marlon Vera dodao je 12 posto na svoju masu s vaganja, a na dan borbe njegova kilaža iznosila je 151.8 ‘‘lbs‘‘.

Kompletnu listu na kojoj su navedene težine na vaganju i uoči borbe, možete u pogledati unutar Twitter objave pri dnu teksta.

Linker
26. travanj 2024 12:25