UFC

Sean O‘Malley naklonio se UFC-ovoj zvijezdi: ‘On je najveći prvak kojeg je ova promocija ikada vidjela!‘

Sean O‘Malley

 PX IMAGES/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA Px Images/alamy/alamy/profimedia
Trećeplasirani borac UFC-ove bantam divizije na osobni je tron postavio Israela Adesanyu

Rasprava o najvećim borcima koji su se ikada borili pod okriljem UFC-ovih svjetala nerijetko je u fokusu razgovora među ljubiteljima MMA sporta. Ovisno o osobnim preferencijama, ukusima i kutevima gledanja, neki će kao najvećeg podcrtati Jona Jonesa, drugi će prednost dati Andersonu Silvi ili Khabibu Nurmagomedovu, dok će se mnogi opredijeliti za Georgesa St-Pierrea ili, pak, Demetriousa Johnsona. Svoje mišljenje na tu temu sada je iznio i Sean O‘Malley, a njegov "pick" ne podrazumijeva nijednog od navedenih velikana. Trećeplasirani borac UFC-ove bantam divizije na osobni je tron naime, postavio Israela Adesanyu.

"Izzy je najbolji prvak kojeg je UFC ikada vidio. Koliko se puta kontinuirano, kao prvak, borio u UFC-u, to je je**no legendarno", rekao je O‘Malley u svom "TimboSugarShow" podcastu.

"The Last Stylebender" je u oktogonu najjače svjetske MMA organizacije odradio ukupno 15 mečeva i iz njih 13 izašao kao pobjednik, a svladali su ga jedino Alex Pereira (u borbi za pojas srednje kategorije, sredinom studenog prošle godine) i Jan Błachowicz (u okršaju za titulu poluteške divizije, početkom lipnja 2021.). Adesanya je osam puta pobijedio u borbi za "middleweight" naslov, a krunu srednje divizije obranio je ukupno pet puta.

O‘Malley se osvrnuo i na dominaciju Andersona Silve, a iz njegovih rečenica bilo je razvidno kako smatra da brazilska legenda, u kontekstu priče o najvećim UFC-ovim prvacima, ne može parirati aktualnom prvaku srednje kategorije, naglasivši kako je ključna razliku u razini kvalitete Silvinih i Adesanynih protivnika.

"Razina natjecanja nije usporediva. Koliko su bili dobri borci s kojima se on borio? Nije li on bio na višoj razini od njih? Pretpostavljam da to nije njegova krivnja", istaknuo je "Sugar".

Podsjetimo, Silva je autor najdužeg pobjedničkog niza u povijesti UFC-a (16), borac s najviše pobjeda (11) i isporučenih nokauta u "middleweightu" (8), te prvak koji je najdulje držao pojas u svojem vlasništvu (2457 dana). Drugi je najuspješniji borac u povijesti najjače svjetske MMA promocije kad se gledaju obrane naslova (10), treći u kategoriji pobjeda ostvarenih nokautom (11) i peti po broju osvojenih bonusa za borbu večeri.

Linker
28. travanj 2024 15:47