UFC

Sestre UFC borca koji ih je pokušao ubiti: ‘Volimo ga i ima našu podršku‘

Irwin Rivera
 Facebook
MMA javnost još uvijek je šokirana postupkom UFC-ovog borca bantam kategorije, Irwina Rivere

Šokantna priča s Floride i dalje je u središtu zbivanja na svjetskoj MMA sceni. Podsjećamo, UFC-ov borac Irwin Rivera, nožem je napao svoje dvije sestre koje su u tom trenutku spavale, svakoj zadavši višestruki broj ozbiljnih ubodnih rana. Kad se predao policiji, Rivera je priznao da je ubio sestre, smatrajući u tom trenutku kako su one mrtve, dodavši kako je to napravio zbog naredbe više sile.

Srećom, policija je brzo reagirala na poziv koji su uputili susjedi te su pronašli sestre u teškom stanju, ali pravovremena hospitalizacija je dovela do toga da su im životi spašeni te su 33-godišnjakinja i 22-godišnjakinja trenutno stabilne i na oporavku u bolnici. Jedna od njih, imena Lezlye, javile se putem Facebooka, gdje je pokušala dodatno objasniti neke stvari, ali i izraziti javnu podršku svom bratu.

"Kelly i ja smo dobro i želimo raščistiti neke stvari te svima jasno obznaniti kako ovdje priča nije oko nas. Mi maksimalno volimo svog brata te svatko tko poznaje našu obitelj zna kolika je naša međusobna ljubav i koliko smo svi kao obitelj bliski. Samo želimo da dobije svu profesionalnu pomoć koja mu je potrebna.

Ovog prošlog vikenda on se nije ponašao poput sebe. Nije spavao, nije razgovarao na svoj način i potpuno je izgubio interes za trening, a znamo kako on zapravo živi za to. To me zabrinulo i prvom prilikom sam otišla na avion da bih ga posjetila i vidjela kako je. Nažalost, njegovo mentalno stanje bilo je puno gore nego što smo mislili i nismo mu uspjeli pomoći prije nego se u potpunosti slomio. Ovo nije lako vrijeme za moju obitelj i mene, ali molimo vas da mu nađete mjesto u svojim molitvama. Molite se da se uspije stabilizirati i da nam se vrati. U samo 24 sata njegov se mentalitet pretvorio u nešto neprepoznatljivo. Mi volimo svog brata i u potpunosti ga podržavamo. Nadamo se da će uspjeti dobiti pomoć koja mu je toliko potrebna."

Rivera je proljetos ispunio svoj san, postavši UFC borac nakon uspješne epizode u Titan FC promociji, čiji je bio prvak bantam kategorije. Do sada je u Octagonu odradio tri borbe, upisavši jednu pobjedu i dva poraza, ali se isto tako iskazavši kao vrlo uzbudljiv borac neupitnog talenta.

31-godišnji Rivera odmah je nakon privođenja upućen u ustanovu za liječenje mentalnih bolesti, gdje bi se trebao nalaziti sve dok sud ne donese odluku o postupku s njim. Trenutno je službeno optužen za dva pokušaja ubojstva i uz takvu će optužnicu gotovo sigurno završiti na sudu. Ovakav stav njegovih sestara mogao bi mu pomoći po pitanju kazne, no ono u što možemo biti sigurni je kako je njegova UFC epizoda gotova. Što se tiče MMA karijere, sve će naravno ovisi o tome u kakvom je on zapravo mentalnom stanju.

Inače, Rivera je vrlo blizak sa svojom obitelji, kao što mu je sestra na Facebooku i navela, što se vrlo lako može zaključiti posjetom njihovih Facebook profilima. Što se dogodilo da se njegov karakter odjednom tako okrenuo u drugu stranu, to bez ozbiljnih stručnih promatranja rijetko tko može znati.

Linker
15. ožujak 2023 15:47