UFC

Shavkat Rakhmonov prozvao ‘Wonderboya‘ nakon pobjede nad Magnyjem: ‘Stephen Thompson je sljedeći‘

Thompson i Rakhmonov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Neporaženi Rakhmonov želi sedmorangiranog Thompsona

Kao što smo već prenijeli, talentirani Shavkat Rakhmonov nastavlja svoj put ka samom vrhu UFC-ove velter kategorije. Sinoć je u drugoj rundi prisilio na predaju veterana Neila Magnyja te tako došao do šesnaeste pobjede u karijeri, od kojih je svaka završnicom.

Nakon ove uzbudljive pobjede Rakhmonov nije gubio vrijeme nego je odmah potencijalnog protivnika, borca koji se već dva puta borio za titulu. Riječ je o Stephenu Thompsonu. Shavkat je rekao:

''Neil Magny je dobar, zato nisam žurio. Znao sam da pobjeđujem, zato nisam žurio. Uzeo sam si vremena i tražio priliku. Jednom kada je došla, iskoristio sam ju na najbolji mogući način.''

Uslijedila je prozivka: ''Dana White, zapamti moje ime, ja sam budući prvak. Za godinu ili dvije, bit ću prvak. Stephen Thompson, on je sljedeći. Dobra borba''.

Nakon odlične prve runde, Rakhmonov je inicirao klinč, uhvatio Mahnyja i srušio ga na pod. Iz dominantne pozicije tražio je završnicu, a kad bi se otvorila prilika, udarao je Magnyja u parteru. Rakhmonov je kasnije uhvatio giljotinu iz koje se Magny nije mogao osloboditi i bio je prisiljen tapkati.

Ne sumnjamo da će ovaj talentirani velteraš napokon dobiti priznanja koja nedvojbeno zaslužuje, a borba protiv 'Wonderboya' će sigurno biti uzbudljiva, ako do nje dođe.

Linker
26. travanj 2024 18:08