UFC

Shogun ostao bez planiranog protivnika za svoj idući nastup

Mauricio Rua
 screenshot/Youtube
Shogun Rua trebat će novog protivnika za nastup na UFC Fight Night 164 priredbi koja se održava 16. studenog u Brazilu. Do toga je došlo nakon što je planirani protivnik Sam Alvey slomio ruku na treningu.

Bivši UFC-ov prvak poluteške kategorije, Mauricio Rua (26-11, 10-9 UFC), trebao bi 16. studenog odraditi svoju prvu ovogodišnju borbu. No, nije moglo bez problema. Samo dva i pol tjedna prije nego što u kavez treba ući boriti se protiv Sama Alveya, njegov protivnik bio je prisiljen borbu otkazati. To je "Smilin' Sam" odlučio fanovima otkriti sam.

"Moram vam iznijeti loše vijesti. Prije nekoliko dana slomio sam ruku na treningu dok sam udarao protivnika u glavu. Nije to bio dobar udarac. Možda je bio sjajan udarac? No, on je dobro, tako da nije bio dobar udarac. Nažalost, zbog svega toga moram otkazati svoju borbu protiv Shoguna. Slomljeno mi je srce. Ruka i srce. To je borba koju sanjam cijelu karijeru. On je nevjerojatan sportaš i borac, bio sam uzbuđen oko prilike dijeliti kavez s njim. Ovog puta se želim ispričati i njemu jer mi ovo nikako nije bila namjera. Koga god ti dovedu umjesto mene, nadam se da ćeš pobijediti u toj borbu i da možemo ponovno dogovoriti naš okršaj. Sretno u nastavku kampa", izjavio je Alvey u snimci objavljenoj na Instagramu.

Kako se priredba održava 16. studenog, za očekivati je da će UFC pronaći novog protivnika za legendarnog bivšeg prvaka. Shogun se inače trenutno nalazi na četiri pobjede u posljednjih pet borbi te je najavio svoj posljednji napad prema vrhu. U takvoj formi zapravo nije bio otkako je član UFC-a i to mu je svakako dobar vjetar u leđa. Ipak, fanovi tvrde da je puno sporiji i slabiji nego prije te da nema šanse protiv Top 10 protivnika. Na njemu će biti da do tih borbi dođe pa da iste pokuša razuvjeriti.

UFC Fight Night 164 predvođen je borbe poluteške kategorije između Ronalda "Jacarea" Souze i Jana Blachowicza.

Linker
23. travanj 2024 18:38