UFC

‘Shogun‘ Rua se porazom oprostio od MMA-a: Potieria ga brzo završio, onda mu se naklonio

Maurício Rua 

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Nakon više od 20 godina profesionalne karijere, noćas se legenda oprostila od profesionalnog MMA-a

Noćas je na UFC 283 priredbi svoj posljednji MMA nastup odradio Mauricio ‘‘Shogun‘‘ Rua te je zaključio preko 20 godina dugu karijeru. Nažalost, Shogun će se oprostiti porazom i to pred domaćom publikom.

Iako se radi o apsolutnoj legendi i veteranu ovog sporta, UFC ga je u posljednjem meču stavio na preliminarni dio priredbe. Kako god, protivnik mu je bio Ihor Potieria, a tijek njihove borbe možete pročitati u nastavku.

Shogun je borbu otvorio nešto rezerviranije, a početkom runde je uglavnom bacao poneki ‘‘low kick‘‘. Pogodio je Rua i jedan odličan lijevi kroše kojeg je Potieria osjetio, no u tom trenutku ga nije ozbiljnije ugrozio. Kako je runda odmicala Potieria se počeo buditi te je on bio taj koji pritišće, a sredinom runde je pritisnuo Shoguna na žicu i bacao je udarce ramenom. Potieria je pogodio Shoguna te ga bacio u nokdaun, te je Shogun bio jako uzdrman. S nekoliko udaraca je završio posao, te je sudac uskočio i prekinuo je borbu.

Pobjedu je tehničkim nokautom odnio Potieria, a Shogun se pred domaćom publikom oprostio od profesionalnog MMA-a. Potieria je nakon borbe kleknuo pred Shoguna i odao je počast istinskoj legendi.

Shogun je inače bivši UFC i Pride prvak, istinski pionir i legenda MMA sporta. Ostat će zapamćen po svojim velikim uspjesima i karijeri, te mu se na kraju svi samo možemo zahvaliti na uspomenama i borbama kojima nas je godinama zabavljao. Neka uživa u zasluženoj mirovini nakon više od 20 godina profesionalne karijere.

Linker
21. travanj 2024 22:00