UFC

Shogunu nedostaje omiljeno 'oružje' iz PRIDE dana: 'Još uvijek mi s tribina dobacuju da ga upotrijebim...'

 Screenshot (YouTube)
I legendarni Mauricio Shogun Rua i njegov protivnik Paul Craig ostali su bez pobjede na prošlog vikenda održanoj UFC Fight Night 164 priredbi. Podijeljenom odlukom sudaca njihov je meč označen kao neodlučen, a neki su se nakon eventa u Brazilu pitali bi li tako završilo da je Shogun mogao koristiti jedno od svojih omiljenih oružja iz PRIDE dana...

Rua je prije dolaska u UFC tijekom 2000-ih oduševljavao publiku u legendarnom PRIDE-u, no tamo su vrijedila neka druga pravila, pravila koja su dozvoljavala 'stomp' i 'soccer kickove'. Upravo su te brutalne tehnike spadale u omiljena Shogunova oružja, ali njih je UFC zabranio primjenom Unificiranih MMA pravila.

Kako se tijekom Shogunovog meča s Craigom dogodilo nekoliko situacija savršenih za primjenu jedne od tih tehnika, tako je i na press konferenciji nakon eventa novinare zanimalo nedostaju li iste brazilskom borcu i bi li volio da ih UFC ukloni s popisa ilegalnih?

"Da, tijekom brojnih trenutaka u borbi sam bio iznad njega i mogao sam samo poželjeti da je 'stomp kick' dozvoljen. Čak je i puno onih koji mi s tribina znaju dobacivati da ga upotrijebim...", otkrio je brazilski veteran.

Što se tiče nastavka njegove karijere, čini se da bi Rua mogao svoj idući meč imati ponovno protiv Craiga. Naime, oba su borca nakon priredbe u Sao Paulu izrazila želju za revanšom.

"On već govori o revanšu. Ne znam gdje bi se dogodilo, no prihvatit ću ga, zaslužujem to nakon ove borbe. Osim toga, imam respekta prema njemu, on je sjajan borac. Prihvatit ću borbu ako je prihvati Paul i ako UFC tako želi. Mislim da obojica zaslužujemo revanš", poručio je Shogun.

Linker
02. svibanj 2024 23:22