UFC

Sjajan meč sprema se u muha kategoriji: Kai Kara-France vraća se u kavez, a čeka ga jako opasan borac

Kai Kara-France

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
UFC-ova muha kategorija jedna je od lošijih kategorija u ovom trenutku, ali nudi ipak neke zanimljive mečeve

Težak poraz pretrpio je Kai Kara France (24-10, 7-3 UFC) krajem sedmog mjeseca prošle godine. Novozelanđanin je dobio priliku boriti se za titulu privremenog prvaka UFC-ove muha kategorije, a iako je dobro izgledao u meču protiv Brandona Morena, Meksikanac se pokazao nepremostivom preprekom.

Napravio je KKF podosta štete na Morenovom licu, ali krajem treće runde Moreno sjajno pogađa lijevim ‘‘middle kickom‘‘ u jetru Kara-Francea, a posao dovršava udarcima iz gornje pozicije. Time je Moreno izborio priliku za četvrti meč protiv Deivesona Figueireda, a na koncu je i došao do ponovnog osvajanja titule neprikosnovenog prvaka muha kategorije.

KKF do poraza od Morena bio u nizu od tri uzastopne pobjede, a nakon spomenute borbe s trenutnim prvakom, Novozelanđanin nije ulazio u kavez. Njegov povratak možemo očekivati početkom šestog mjeseca, točnije trećeg lipnja.

Amir Albazi (16-1, 4-0 UFC) putem svog Instagram profila objavio je fotografiju kojom aludira da će se 3. lipnja (šesti mjesec) boriti upravo protiv Kai Kara-Francea. Meč još nije službeno potvrđen, ali MMA Junkie je došao do neslužbene potvrde od strane povjerljivog izvora.

Amir Albazi strašno je dobar borac koji dolazi iz Iraka, ali stanuje u Engleskoj. Radi se o momku koji je neporažen unutar UFC-a, a tri od ukupno četiri UFC pobjede upisao je prekidom. Posljednji nastup odradio je krajem prošle godine, a nokautom u trećoj rundi porazio je Alessandra Costu. Albazi je trenutno sedmi u poretku izazivača UFC-ove muha kategorije, a pobjedom protiv trećerangiranog KKF-a, Albazi bi uskočio u top pet. Amir je 14 od svojih 16 profesionalnih pobjeda upisao prekidom (pet nokautom, devet ‘submissionom‘). Jedini poraz upisao je u četvrtom mjesecu 2019. godine, a jednoglasnom odlukom porazio ga je Jose Torres.

Neće mu biti lako, jer Kai Kara-France bit će najteži protivnik u njegovoj dosadašnjoj karijeri. Novozelanđanin se u svojoj karijeri borio s pregršt vrhunskih boraca kao što su spomenuti Moreno, zatim Askar Askarov, Cody Garbrandt, Brandon Royval itd. i u meč bi trebao ući kao favorit.

Linker
19. travanj 2024 01:44