UFC

‘Slušajte, ne znam koliko je pametno da on bude zamjenski borac u tom meču. Na kraju će odlučiti sam UFC‘

Alexander Volkanovski

 Sean M. Haffey/getty Images/profimedia
Volkanovski je poručio kako će svakako biti prisutan na UFC-u 308

Ilia Topuria smatra da nije mudro da se Alexander Volkanovski ponudi kao zamjenski borac za glavnu borbu na UFC 308 priredbi.

Nakon što je Topuria (15-0) osvojio naslov u perolakoj kategoriji nokautom u drugoj rundi na UFC 298 u veljači, Volkanovski (26-4) je jasno dao do znanja da namjerava vratiti pojas na bilo koji način. Nakon poraza od Topurije i Islama Makhacheva, koji su se dogodili unutar samo četiri mjeseca, Volkanovski je uzeo pauzu od aktivnog natjecanja.

U međuvremenu, UFC je dogovorio borbu za naslov između Topurije i Maxa Hollowaya (26-7) koja će se održati 26. listopada u Etihad Areni na Yas Islandu u Abu Dhabiju. Volkanovski se teško opire želji da se vrati u oktogon te je nedavno otkrio da će osobno svjedočiti ovom obračunu, a čak je izrazio spremnost biti službeni zamjenski borac.

"Mislim da ću biti tamo, znate na što mislim?" rekao je Volkanovski tijekom Q&A sesije s fanovima ranije ovog mjeseca u Australiji. "Obično se motam okolo i dosađujem svojim menadžerima i matchmakerima. Uvijek sam u blizini. Ne možete me se riješiti. Bit ću tamo."

Topuria je izjavio da će konačnu odluku o tome hoće li Volkanovski biti imenovan kao zamjena donijeti UFC, no osobno vjeruje da bi bilo pametnije da se Volkanovski pridržava plana odmora. Topuria smatra da Volkanovski zaista treba taj period oporavka.

"Slušajte, ne znam je li to dobra ideja" rekao je Topuria. "Izgleda da želi biti nokautiran svake godine. Dvaput godišnje, možda mu netko treba dati dobar savjet. Treba mu odmor. Kažem vam, treba mu odmor. Barem njegovoj glavi."

Ako Topuria izađe kao pobjednik na UFC 308, revanš s Volkanovskim čini se najlogičnijim potezom za ovu diviziju. Volkanovski se također nada takvom ishodu, iako ne vjeruje da će se Topuria naći na drugoj strani oktogona.

Volkanovski predviđa da će Holloway osvojiti pojas na UFC 308, što bi dovelo do rijetke situacije u kojoj bi Volkanovski, s omjerom 3-0 u međusobnim borbama s "Blessedom," ušao u četvrti dvoboj kao izazivač.

"Max je očito dokazao svoju vrijednost iznova i iznova. Mislim da će ga biti teško pobijediti" rekao je Volkanovski. "Želimo pobjednika te borbe. Ako moram birati, vjerojatno će to biti Holloway, pa mislim da ćemo morati ići četvrti put. Vidjet ćemo kako će to ići. BMF pojas će ovaj put biti u igri, što će stvari učiniti još zanimljivijima."

Topuria, očekivano, odbacuje Volkanovskijevu analizu i hrabro predviđa da će pojas ostati u njegovom vlasništvu nakon što prvi put nokautira Hollowaya.

Ipak, ako iz bilo kojeg razloga Holloway ne bude mogao nastupiti te Volkanovski bude imenovan kao zamjena, Topuria je spreman prihvatiti promjenu.

"Moj posao je boriti se, bez obzira na to tko mi se nađe ispred" rekao je Topuria. "Ja sam svjetski prvak. Prije sam imao preferencije i želio sam se boriti protiv ljudi koji su bili blizu mene u poretku, kako bih što prije dobio priliku boriti se za naslov. Ali sada, kada sam svjetski prvak, nije mi važno. Dajte mi ime, dajte mi mjesto. Pružit ću vam remek djelo mješovitih borilačkih vještina."

Linker
05. rujan 2024 10:24