UFC

Službeno potvrđena iduća borba Yoela Romera

Yoel Romero
 Jason Silva/AGIF/AFP
Službeno je potvrđeno da će se Yoel Romero i Uriah Hall boriti u sunaslovnoj borbi Fight Nighta 175

Povratak Yoela Romera nakon poraza od Israela Adesanye gledat ćemo već 22. kolovoza u UFC-ovom APEX kompleksu, gdje 43-godišnjeg Kubanca čeka karipski okršaj boraca s dva susjedna otoka. Snage će odmjeriti protiv Uriaha Halla, atraktivnog nokautera rodom s Jamajke.

Ovaj dvojac bit će u ulozi sunaslovne borbe Frankieju Edgaru i Pedru Munhozu, a to će ujedno biti prilika za Romera (13-5, 9-4 UFC) da prekine niz od tri poraza. Posljednji je doživio u ožujku, kad je u borbi za titulu poražen od Israela Adesanye. Još ranije je dva puta borbe za titulu gubio od Roberta Whittakera. No, iako su mu 43 godine te je iza njega neugodan negativni niz, Romero od šampionskih ambicija još nije odustao.

Situaciji u kojoj ih može ostvariti će se pokušati vratiti pobjedom protiv 36-godišnjeg Halla (15-9, 8-7 UFC), koji iza sebe ima dvije pobjede u nizu. Protiv Romera ima veliku priliku promovirati se u kandidata za sami vrh, čemu do sada nikad nije ozbiljno prišao, unatoč neupitnom talentu i velikom hypeu koji je imao pri dolasku u promociju.

Romero se trenutno nalazi na petom mjestu službene ljestvice izazivača, dok je Hall četiri pozicije ispod njega.

Linker
26. travanj 2024 08:37