UFC

Službeno potvrđena poluteškaška bomba za UFC spektakl Madison Square Gardenu

Johnny Walker
Borba dva trenutno možda i najpotentnija poluteškaša s UFC-ovog rostera, Coreya Andersona i Johnnyja Walkera druga je potvrđena borba za veliki UFC 244 koji će se 2. studenog održati u Madison Square Gardenu.

Nakon što je postalo jasno kako Corey Anderson neće dobiti priliku biti idući izazivač Jona Jonesa, ovaj talentirani poluteškaš krenuo je u potragu za nekom drugom njemu privlačnom borbom. Nju je pronašao u Johnnyju Walkeru, kojeg je krenuo prozivati s ciljem ugovaranje borbe kojom bi mogao prekinuti za sada impresivan niz 196 cm visokog brazilskog nokautera. UFC-u se tako što svidjelo, ponudili su borbu Walkeru, a on ju je prihvatio. Trebalo je samo dovršiti posao.

Već prije nekoliko dana pisali smo o tome kako su ova dvojica dogovorila sve za sudar u Madison Square Gardenu, na UFC 244 priredbi. Kao i svake godine, UFC za event u MSG-u namjerava pripremiti spektakularan popis borbi i ove godine bi to ponovno trebala biti jedna od tri glavne njihove priredbe. Popis je službeno otvoren objavom teškaške borbe Derricka Lewisa i Blagoia Ivanova, a sad im je pridružuju i poluteškaši. To su upravo gore spomenuti Johnny Walker i Corey Anderson.

27-godišnji Walker (17-3, 3-0 UFC) jedan je od boraca koji su najbrže iskočili od anonimnosti do imena o kojem fanovi vrlo glasno i često pričaju. Krajem ljeta prošle godine nastupio je na brazilskom izdanju Contender Seriesa, izborio je ugovor, a onda je u samo četiri i pol mjeseca razmaka nokautirao tri u UFC-u dokazana borca, Khalila Rountreea, Justina Ledeta i Mishu Cirkunova. Posljednjeg je "sredio" u ožujku, nakon čega se posvetio oporavku od ozljede.

Corey Anderson (12-4, 9-4 UFC) dvije je godine stariji borac od njega i pobjednik 19. sezone Ultimate Fightera. On se trenutno nalazi u nizu od tri pobjede nad rangiranim borcima i nadao se kako mu je to dovoljno za napad na titulu, no iz UFC-a je odbio odbijenicu uz objašnjenje kako je u posljednje vrijeme odbio previše ponuđenih borbi. Tako će pokušati svoju reputaciji podići zaustavljanjem čovjeka kojeg već mnogi vide kao onog tko će nokautirati Jona Jonesa.

Linker
28. travanj 2024 12:35