UFC

Smith o ‘sudaru titana‘: ‘Nova situacija za Jonesa, borit će se s drugim kraljem. Stipe će mu stvoriti probleme!‘

Anthony Smith, Jon Jones, Stipe Miočić

 Profimedia/UFC/FS
‘Vjerujem da je Miočić brži teškaš i da može neutralizirati Jonovo hrvanje‘, istaknuo je ‘Lionheart‘

Otkako je, početkom srpnja, i službeno potvrđeno da će Stipe Miočić i Jon Jones odmjeriti snage 11. studenog u Madison Square Gardenu (UFC 295), navedena borba za pojas "heavyweight" prvaka i golemo naslijeđe jedna je od top tema u borilačkom svijetu. Mnogi borci, novinari i analitičari iznijeli su svoje mišljenje o ovom "sudaru titana", a isto je nedavno učinio i borac UFC-ove poluteške kategorije Anthony Smith, koji se u ožujku 2019. s Jonesom borio za naslov u poluteškoj diviziji.

"Jon Jones će prvi put, nakon dugo vremena, biti u situaciji koja za njega nije normalna. Ljudi poput njega, Andersona Silve, GSP-a, Demetriousa Johnsona, dakle velikani, obično se bore protiv boraca koji se uspinju na ljestvici i pokušavaju ugroziti kralja. Sada će se Jon suočiti s drugim kraljem. Stipe ne osjeća tu auru oko Jonesa koju drugi borci osjećaju jer ju i sam posjeduje", rekao je Smith u razgovoru s Daveom Schmulensonom (The Schmo), pa nastavio:

"Jones će se morati nositi s nekim stvarima, kao što je, primjerice, Miočićeva prednost u brzini. Vjerujem da je Stipe brži teškaš, vjerujem da može neutralizirati Jonesovo hrvanje svojom snagom i veličinom. Suprotstavit će se Jonu veličinom i atleticizmom, a osim toga, Stipe se borio protiv puno jačih udarača nego što je Jones i pokazao da može primiti teške udarce. S Francisom Ngannouom mu je bilo teško, ali, kao i svima uostalom. Smatram da će Stipi biti lakše nositi se s Jonovim udarcima nego što je to bilo borcima u poluteškoj kategoriji. Stvorit će Jonu drugačije probleme".

Schmulenson je potom pitao Smitha o tome što misli hoće li Stipina borba protiv Jonesa ujedno biti i posljednja u njegovoj karijeri.

"Nema šanse da Stipe pobijedi Jonesa i onda se ne nastavi boriti. Ako izgubi... U redu, izbrišite ovo", zastao je nakratko "Lionheart", pa iznio informaciju koju je dobio iz prve ruke:

"Pitao sam Stipu prije dva tjedna je li ovo njegova posljednja borba, a on mi je odgovorio da je posljednjih godina njegova svaka borba mogla potencijalno biti i zadnja, ovisno o tome kako se osjećao. Ali moje je mišljenje da će, ako pobijedi Jonesa, biti u nevjerojatnoj poziciji. Koliko novca će ostaviti na stolu ako se povuče nakon pobjede nad Jonesom? To bi vjerojatno bio idealan kraj jedne knjige, ali MMA borci ne funkcioniraju tako. Nitko od boraca ne odluči samo tako ‘gotovi smo s ovim‘, obično to sport napravi za nas. Amanda Nunez i Khabib Nurmagomedov su iznimke".

Linker
05. svibanj 2024 22:06