UFC

Sonnen kritizirao Aspinalla zbog manjka ‘trash talka‘, teškaš uzvratio: ‘Ne moram biti klaun‘

Tom Aspinall

 MI News/NurPhoto/Shutterstock Editorial/Profimedia
Sjajni britanski teškaš Tom Aspinall ne želi se promovirati pričom, nego svojim nastupima

Jedan od najuzbudljivijih i najperspektivnijih UFC-ovih teškaša u ovom trenutku, svakako je Tom Aspinall (12-2-0, 5-0 UFC). 29-godišnji engleski borac svih pet UFC pobjeda ostvario je prekidom i trenutno je šesti u poretku izazivača.

Njegov stil borbe vrlo je atraktivan i Aspinall oduševljava svojim kretnjama, kao i profinjenom tehnikom. Sve to trebalo bi ga učiniti novom UFC-ovom zvijezdom, ali Chael Sonnen žestoko ga je kritizirao u svom Beyond the Fight podcastu. Naime, Aspinall je u jednom od nedavnih intervjua komentirao potencijalni meč između Ngannoua i Furyja te je prema Sonnenovim navodima zvučao kao da je fan Francisa Ngannoua, odnosno previše ga je respektirao.

''Slušao sam neki njegov intervju, a izazvalo mi je gađenje. Govorio je stvari poput: 'Tko ne bi želio boksati s Ngannouom? On je odličan boksač.' On je zapravo legitimni fan. Razumijem ga, djeluje kao dobar tip, to je istina, ali moram iznijeti drugu stranu medalje. Ne mogu ga zamisliti u još jednom 'main eventu', niti bih mu dao 'title shot'.'', rekao je Sonnen.

Chael je istaknuo kako bi Aspinall trebao poraditi na svojim intervjuima ili bi trebao dopustiti menadžeru da priča umjesto njega. Sonnen je dobrim dijelom svoju karijeru izgradio na ''trash talku'' i smatra kako borci moraju jezikom graditi svoj put.

Tom Aspinall nije dobro prihvatio takve kritike i brzo je ušutkao Sonnena.

''Više sam nego sretan što mogu biti ono što jesam te se ne moram prodavati i ponašati poput klauna zbog pregleda (klikova) i novca. Nisam WWE zabavljač (kečer). Ja sam jedan od najboljih teškaša koji hodaju ovim planetom i to će se očitovati kroz moj rad, sve od mog UFC debija pa do umirovljenja za 10 godina. Ne moram govoriti sranja. Sretan sam s onim što jesam.'', poručio je Aspinall putem svog Instagram ''storyja''.

Sonnen donekle jeste u pravu kada govori da se borci moraju promovirati i svojom pričom. Međutim, prije svega je tužno što se takav ambijent stvorio i što je sve manje fanova koji cijene borce kao što su Aspinall. Oni koji govore u kavezu i nemaju potrebu za ''trash talkom''.

Linker
20. travanj 2024 06:46