UFC

Sonnen se također dotaknuo potencijalnog meča Miočića i Jonesa: ‘Stipe je poseban sportaš‘

Stipe Miočić i Jon Jones

 Screenshot (youtube, Ufc)
Umirovljeni Chael ne skriva želju ka gledanju ovog meča dvojice ponajvećih ikad

Potencijalna borba Jona Jonesa i Stipe Miočića uzbuđuje sve više poznatih MMA lica. Nakon što je Cejudo izjavio kako smatra da bi to bila ''laka lova'' za Jonesa te nakon što je Cormier dao svoje mišljenje (možete ga pročitati OVDJE), oglasio se i Chael Sonnen.

Umirovljeni MMA borac izrazito je aktivan na svom YouTube kanalu kad su u pitanju MMA zbivanja. Jon Jones i Stipe Miočić svakako pripadaju recentnim zanimljivostima u svijetu MMA-a pa je tako Sonnen odlučio podijeliti svoje mišljenje.

''Jon prelazi u tešku kategoriju i sviđa mi se taj eksperiment. On bi mogao proći kroz sve, ali možda i neće. Postoje logični razlozi zašto bi mogli dobiti drukčije rezultate nego što ih je prije imao. Nova je težinska kategorija, nekoliko godina pauze (više od dvije). Veći su protivnici, moćniji su i teže se nositi s njima. Čak i više udaraca mogu primiti. Nekoliko je stvari koje možemo navesti, a i Stipe je poseban sportaš. To je fantastičan meč. Čak i ako jedan pregazi drugog, to je u redu. Barem ćemo imati iščekivaje.'', rekao je Sonnen.

Jones je posljednji nastup odradio još u drugom mjesecu 2020. godine. Neuvjerljiva pobjeda protiv Dominicka Reyesa bila je njegova posljednja u poluteškoj kategoriji, a teškaški debi Jona Jonesa još uvijek čekamo. Rado bi se ''Bones'' odmah borio za titulu prvaka, ali Francis Ngannou izbivat će iz kaveza minimalno do kraja ove godine (zbog ozljede koljena).

Stipe Miočić kao najveći teškaš u povijesti UFC-a, adekvatan je protivnik za Jonesa koji je jedan od najvećih boraca uopće. Teško je pronaći MMA ljubitelja koji ne želi tu borbu i nadamo se kako će nas UFC počastiti tom borbom nadolazećeg ljeta.

Što se kladionica i favorita tiče, prema web stranici bestfightodds.com, Jon Jones osjetni je favorit. Koeficijent na njegovu pobjedu iznosi 1.50, dok na pobjedu Mioćića, koeficijent je 2.70.

Linker
21. travanj 2024 19:50