UFC

Spektakularna borba potvrđena za UFC u Meksiku: Yair Rodriguez pred sunarodnjacima na legendu

Rodriguez vs. Stephens
Dok se čeka potvrda glavne borbe UFC Fight Night 159, koji će se 21. rujna održati u Mexico Cityju, ovaj UFC-ov program dobio je vjerojatnu sunaslovnu borbu. Yair Rodriguez nastupit će pred svojim sunarodnjacima, a ime protivnika obećava spektakularnu borbu. U pitanju je UFC-ov veteran, Jeremy Stephens.

Već se neko vrijeme govori kako bi ovaj program trebala predvoditi borba između Briana Ortege i Chan Sung Junga, no ona još uvijek nije službeno potvrđena. U međuvremenu je UFC odlučio dogovoriti i službeno objaviti sunaslovnu. U istoj je kategoriji kao planirana glavna te u startu apsolutno jednako atraktivna. Yair Rodriguez i Jeremy Stephens trebali bi fanovi pružiti ono zbog čega će isti kupiti ulaznicu.

Bit će to prva borba za Rodrigueza (11-2, 7-1 UFC) nakon studenog prošle godine i borbe protiv Chan Sung Junga, u kojoj je do pobjede došao spektakularnim nokautom u posljednjoj sekundi borbe, za koji se i dalje pitamo kako nije nagrađen na godišnjim MMA nagradama u kategoriji nokauta godine. Iz te je borbe izašao s nekoliko ozljeda koje je trebalo sanirati i sad je spreman vratiti se. Za ovaj je event prozivao Zabita Magomedsharipova, no tu borbu nije uspio ishoditi. Umjesto toga, borit će se protiv Zabitovog posljednjeg protivnika.

Jeremy Stephens (28-16, 15-15 UFC) svojim je stilom borbe i karizmom već došao do statusa prave MMA ikone i teško je navesti borca koji dulje od njega uspijeva zadržati status Top 10 borca. Njega će ovim putem morati braniti, jer dugo nije bio ovako nisko kao sada, odnosno na osmom mjestu. Razlog toga su dva poraza u nizu i iz toga će se morati izvući na gostujućem terenu. No, to je nešto što njemu zapravo nikad nije predstavljalo problem. Stephens je uvijek spreman ući i otvoreno se potući, zbog čega i zaradio veliki respekt, kako kod fanova, tako i kod svojih UFC poslodavaca. Pet puta u dosadašnjoj karijeri nagrađen je bonusom za borbu večeri, a ukupno je bonusa do sada uprihodio devet. S Andersonom Silvom dijeli prvo mjesto na povijesnoj listi UFC-a po broju boraca koje je udarcima slao na pod/u nokdaun. Ukupno je to do sada napravio 18 puta.

Kad smo kod atraktivnosti, teško je pronaći borca atraktivnijeg stila i pristupa nego što je to Yair Rodriguez. 26-godišnji je Meksikanac do sada uzeo šest bonusa, a njegovi nokaut protiv Korean Zombieja i Andrea Filija u najavi za ovu borbu sigurno će biti u prvom planu. Na službenoj ljestvici kategorije nalazi se jedno mjesto ispred Stephensa, a pobjedom bi mogao izboriti Top 5. Ako ne to, sigurno bi izborio situaciju u kojoj će se boriti protiv nekoga od najbolje plasiranih boraca.

Linker
23. travanj 2024 10:41