UFC

Sprema se opaki rezervni plan: Zna se tko bi trebao biti zamjena za Miočića ili Cormiera!

Stipe Miočić i Daniel Cormier
 screenshot
UFC već zna koga će nazvati ako nešto pođe po zlu s jednom od glavnih zvijezda velike priredbe

Stipe Miočić i Daniel Cormier nakon godinu dana pauze ponovno će se naći u Octagonu, a njihov novi susret koji će zaključiti jednu od najvećih trilogija u povijesti MMA sporta gledat ćemo 15. kolovoza na UFC 252 priredbi.

Dvoboj je to o kojem se raspravlja još otkako je Stipe u kolovozu prošle godine poravnao rezultat na 1:1 i nokautiravši Cormiera u četvrtoj rundi ponovno zasjeo na teškaški tron.

No, neke stvari oko ovog susreta još uvijek su nepoznate. Tako nam, primjerice, UFC nije otkrio lokaciju predviđenu novi okršaj svojih zvijezda. Razloga za to je nekoliko, a najvjerojatnije je da Dana White i društvo prate razvoj situacije s koronavirusom te ciljaju na grad i dvoranu u kojem bi se do tada možda mogli naći i gledatelji.

Ali, za razliku od lokacije, UFC izgleda već ima spremnu zamjenu ako kojim slučajem netko od Stipe i DC-ja otkaže svoj nastup. Iako ništa nije službeno potpisano, predsjednik promocije Dana White otkrio je u The Schmozone podcastu da bi to trebao biti Francis Ngannou.

Francis Ngannou of Cameroon and France (blue gloves) reacts against Curtis Blaydes of America (red gloves) during the UFC Fight Night at Cadillac Arena in Beijing, China, 24 November 2018.

Talk of Francis Ngannou's demise has been greatly exaggerated. 'The Predator' came into his rematch with Curtis Blaydes in China on Saturday riding a two-fight losing streak where his skill looked remedial at best. But in the main event of UFC Fight Night 141, Ngannou showed off the power that made him famous early on in his career by stopping Blaydes in 44 seconds of the first round. Ngannou smashed Blaydes with a huge overhand right that sent 'Razor' face first to the canvas. Ngannou followed up quickly with additional shots as Blaydes tried to scramble to his feet, but continued to drop with more shots reigning down. Ngannou took Blaydes' back and continued his onslaught, connecting with a left hand that put Blaydes back on the canvas one last time before the referee called a stop to the bout.
Chen bo / Imaginechina / Imaginechina via AFP
Francis Ngannou

"Pričali smo s njim o tome. Ne znam gdje smo točno u tim razgovorima, ali da, očito idemo u tom smjeru da ubacimo Francisa ako jedan od ove dvojice ispadne iz kombinacija", ispalio je White.

Informacija je to koja nikoga ne bi trebala iznenaditi. Kamerunsko-francuski nokauter zaslužio je s četiri ekspresna nokauta u nizu novu priliku za napad na titulu, a zamijeni li iz nekog razloga u kolovozu Cormiera, značit će to da ćemo na UFC-u 252 gledati njegov revanš s Miočićem. Podsjetimo, aktualni prvak i 'Predator' već su se jednom susreli u siječnju 2018., a tada je pred punim tribinama bostonskog TD Gardena uvjerljivu pobjedu nakon 25 minuta akcije odnio Amerikanac hrvatskih korijena.

Linker
01. svibanj 2024 08:52