UFC

Stephen Thompson: ‘Burns će me odmah ići rušiti, no zadržat ću borbu na nogama‘

Stephen Thompson
 screenshot (YouTube, UFC)
Sunaslovna borba UFC 264 priredbe donosi intrigantan okršaj Gilberta Burnsa i Stephena Thompsona

Pomalo je nevjerojatno koliko je nesretni poraz od Anthonyja Pettisa usporio Stephena Thompsona. Jedan od najboljih boraca UFC-ove velter kategorije bio je na neko vrijeme eliminiran iz samog vrha, ali pobjedama nakon te borbe se ipak vratio tamo gdje mu je mjesto. Uvjerljiva slavlja nad Vicenteom Luqueom i Geoffom Neilom ponovno su od njega učinila Top 5 borca, nekoga s realnim šansama postati izazivačem.

To dokazuje i borba koja je ispred njega. Drugoplasirani borac s ljestvice kategorije te ranije ove godine i izazivač, Gilbert Burns, testirat će njegove vrijednosti u sunaslovnoj borbi ovotjedne UFC 264 priredbe. Borbu i ono što mu ona donosi "Wonderboy" je najavio u razgovoru za BJPenn.com

"Mislim da je ovo svakako dobra borba za mene. I hvala mu na njoj, na tome što mi je dao priliku, dugo se nisam borio protiv tako visoko rangiranog borca. Cijenim to, Gilbert je stvarno sjajan momak. Ima vrhunski jiu-jitsu, ali zapravo je svestran. Mislim da će ovo ipak biti borba karatea protiv grapplinga, iako on ima snagu u svojim rukama. Zapravo, dobar je to 'matchup' za obojicu. Spreman sam za to gdje god borba ode", odmah je najavio Thompson.

Burns je pri dolasku u UFC bio prije svega grappler, ali s vremenom je postao nokauter. No, sumnja Stephen da će takav biti u borbi protiv njega. Svi su svjesni gdje "Durinho" ima najveću prednost i cilj će svakako biti borbu učiniti takvom.

"Iskreno, mislim da će prvom prilikom krenuti u rušenje. Moguće je da napravi lažnjak pa da krene rukama i pokuša me nokautirati, ali ako to ne ide će mu taktika definitivno biti rušenje. I sam je to rekao, on želi ovu borbu odvesti na pod. Ja nikad neću biti grappler njegove kvalitete, no imam povjerenja u sebe i sposobnost zadržavanja borbe na nogama ili vraćanja tamo ako budem srušen. Idem se dobro zabaviti pa kako bude. Radio sam jako puno na obrani od rušenja, zapravo je sve bilo kao da sam ponovio pripremni kamp za borbu protiv Roryja MacDonalda", nije ovo nešto s čime se Thompson nije susreo.

Ukoliko dođe do pobjede bit će tamo gdje želi, na poziciji odakle gleda prema Kamaruu Usmanu. Već sad je jedini Top 5 borac koji se nije okušao protiv Nigerijca, no konkurencija za napad na titulu je velika. Tako je on spreman nakon ove borbe svoj status potvrditi.

"Plan je pokazati svima što sam sposoban napraviti i koliko dobar mogu biti. Znam da mogu pobijediti tu borbu, moja ruka na kraju će biti u zraku. Ta pobjeda će me katapultirati tamo gdje želim biti. Ako već nisam idući na redu za napad na titulu, bit ću barem drugi. Ako odradim posao kako treba, zaslužujem napasti titulu. Zapravo, pogledajte tko je idući. Ako je Colby, možete mi dati Leona Edwardsa. Ako je Leon, dajte mi Colbyja. Dajte mi onoga tko se neće boriti za titulu, jer preostat ćemo nas trojica", jednostavan je plan kako doći do trećeg napada na naslov prvaka. Prva dva puta, protiv Tyrona Woodleya, nedostajale su mu doslovno nijanse da pojas postane njegov.

Linker
16. travanj 2024 11:06