UFC

Sterling usporedio odnos s UFC-om sa svojim ocem koji nije bio tu: ‘Stalno im nešto moram dokazivati‘

Aljamain Sterling

 Screenshot (youtube, Funkmastermma)
Dana je često kritizirao Sterlinga zbog izigravanja žrtve i takvog mentaliteta

Nedavno je Aljamain Sterling došao do nove obrane titule svladavši favoriziranog Henryja Cejuda, a već se u osmom mjesecu vraća u kavez. Na UFC 292 priredbi će se boriti protiv Seana O‘Malleyja, a to će mu vrlo vjerojatno biti posljednja borba u bantam kategoriji jer je najavio prelazak u perolaku.

Odnos između Sterlinga i UFC-a nikad nije bio bajan, a i sam Dana je često kritizirao prvaka zbog konstantnog izigravanja žrtve. Neki dan je Sterling taj odnos s UFC-om usporedio sa svojim ocem koji nije bio prisutan tokom njegovog odrastanja:

‘‘Takve stvari me smetaju, ali to nije zbog O‘Malleyja. Osjećam se kao da je UFC moj tata koji nije bio tu. Na njih gledam kao na svog oca i uvijek imam osjećaj da im nešto moram dokazivati‘‘, rekao je Sterling u podcastu kod Jakea Paula.

‘‘Gledam malo O‘Malleyja i proučavam što radi. Bori se s tipovima koji su statični i koji samo stoje ispred njega. Uzme si vremena, bira udarce. Mislim si, ako dobije tipa koji stalno bude pokušavao hrvati s njim, to će biti drugačija borba čovječe. Imam osjećaj da ga je UFC smatrao svojom je**nom zlatnom kokom koja će im nositi zlatna jaja. Ne znam, razmišljao sam si da on nije toliko dobar koliko oni misle‘‘, dodao je.

O‘Malley je borac kojeg ipak ne bi trebalo podcijeniti jer je i protiv Petra Yana pokazao kako itekako može pružiti težak meč. Stilski Sterlingu savršeno odgovara, ali će prvak na nogama svakako morati biti oprezan. O‘Malley i Sterling predvode UFC 292 u osmom mjesecu, tako da se priredba približava.

Linker
14. svibanj 2024 12:48