UFC

Steve Erceg se obratio fanovima nakon poraza i otkrio kada i gdje bi se volio vratiti u kavez

Steve Erceg

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Australski borac hrvatskih korijena želi nastupiti u svojoj domovini ovog ljeta

Steve Erceg je sve iznenadio glavnom borbom na UFC-u 301 prošlog tjedna. Ulazeći u borbu kao 10. izazivač na ljestvici, mnogi su očekivali da će prvak Alexandre Pantoja imati laganu večer braneći svoj UFC pojas muha kategorije.

"AstroBoy", međutim, učinio je borbu vrlo konkurentnom zahvaljujući svojim udaračkim vještinama te je čak i otvorio posjekotinu prvaku u trećoj rundi. Prekinuo je šutnju nakon poraza i obratio se fanovima:

"Hej ljudi, samo sam želio reći hvala vam na podršci proteklih nekoliko tjedana", rekao je Erceg. "Stvarno sam osjetio ljubav od svih vas. Očito, borba nije pošla mojim putem. Dao sam sve od sebe, ali nisam uspio.‘‘

Konačno, ono što je možda napravilo razliku u borbi bila je peta runda. Erceg je pokušao iskoristiti Pantojinu igru protiv njega tražeći rušenja, ali to mu se obilo o glavu.

To je bio tek drugi Ercegov poraz u njegovoj profesionalnoj MMA karijeri koja seže unatrag do veljače 2016. godine. Erceg je pobijedio 11 uzastopnih borbi prije nego što je nastupio na UFC-u 289 i UFC-u 295 gdje je ostvario pobjede sudačkom odlukom, a potom i fantastičan nokaut nad Mattom Schnellom prošlog ožujka na UFC Fight Night 238 priredbi.

Erceg već ima plan za povratak ovog ljeta. Australski borac hrvatskih korijena želi ponovno ući u kavez kada se UFC vrati u njegovu domovinu 17. kolovoza za UFC 305 priredbu u Perthu.

"Uskoro ću se vratiti u dvoranu i tražiti povratak na UFC Perth", rekao je Erceg.

Za UFC 305 se šuška da će biti predvođen Dricusom Du Plessisom koji brani svoju titulu srednje kategorije protiv bivšeg prvaka, Israela Adesanye.

Linker
21. srpanj 2024 02:22