UFC

Što kažu kladionice? Stipe Miočić veliki je autsajder u meču protiv Jona Jonesa

Stipe Miočić

 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Mnogi ne vjeruju u šanse najvećeg teškaša svih vremena, a na njemu je da dokaže suprotno

Kako nas je samo Dana White obradovao u petak, nedugo nakon ponoći. UFC-ov predsjednik u sitne sate javio se s viješću o povratku Stipe Miočića, a najveći teškaš svih vremena u kavez se vraća 11. studenog (11. mjesec).

Povratak Miočića dogodit će se u sklopu UFC 295 eventa, a Stipu čeka napad na titulu prvaka u teškoj kategoriji. Miočić je krajem trećeg mjeseca 2021. godine izgubio titulu u meču protiv Francisa Ngannoua, ali Ngannou više nije prvak UFC-ove teške kategorije. ‘‘Predator‘‘ je početkom ove godine napustio UFC i otišao je u PFL. Njegovim odlaskom tron je ostao upražnjen, a ubrzo ga je preuzeo Jon Jones.

Jedan od najvećih boraca svih vremena napokon je debitirao u teškoj kategoriji, nakon tri godine priprema za taj debi. Jones je u trećem mjesecu ove godine predvodio UFC 285 event, a ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi porazio je Ciryla Ganea. Odmah nakon meča Jones je prozivao Stipu Miočića, a šuškalo se kako ćemo meč gledati već u sedmom mjesecu ove godine. Bila je to optimistična prognoza i morat ćemo pričekati do 11. mjeseca.

Iako se radi o fantastičnom meču, UFC i Jon Jones našli su se na meti ponekih kritika. Jonesa optužuju kako je odugovlačio s prelaskom u tešku kategoriju i kako bira mečeve u kojima su mu šanse za pobjedu jako dobre. Stipe Miočić proslavit će 41. rođendan u osmom mjesecu ove godine i najbolji dani nažalost su iza njega. Mnoštvo je fanova koji smatraju Sergeija Pavlovicha puno boljim testom za Jonesa, ali UFC je ipak odabrao Miočića.

Oko Jonesove uloge velikog favorita slažu se i kladionice. Naime, prvi koeficijenti vezani za ovaj meč naveliko favoriziraju Jona Jonesa. Koeficijent na pobjedu Jonesa u prosjeku iznosi oko 1,30, dok pobjeda Miočića varira od 3,30 do 3,70. Očekivano s obzirom na Miočićeve godine i pauzu koja će potrajati dulje od dvije i pol godine.

Jedno je ipak sigurno. Stipu Miočića nikada ne možemo podcijeniti i unaprijed otpisati. S razlogom nosi epitet najvećeg teškaša u povijesti UFC-a, a na ovaj meč doći će silno motiviran. Vjerojatno će to biti i njegov posljednji meč u karijeri, pa stoga vjerujemo kako će dati uistinu sve od sebe. Hoće li biti dovoljno? Saznat ćemo 11. studenog.

Linker
16. svibanj 2024 21:41