UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC-ovoj priredbi: Holm protiv opasne Meksikanke, debi Todorovića...

Holly Holm i Irene Aldana
 UFC (službeni poster)
Nekoliko zanimljivih okršaja obilježit će novu priredbu na UFC-ovom 'Fight Islandu'

UFC nastavlja sa svojim eventima u Abu Dhabiju, a idući na redu nam kao glavne zvijezde donosi djevojke iz bantam kategorije - Holly Holm i Irene Aldanu.

Bivša prvakinja Holm (13-5) u Octagon se vraća nakon pobjede nad Raquel Pennington i ovo će joj biti drugi nastup otkako je teško poražena u meču s najboljom borkinjom svijeta Amandom Nunes.

Holm je trenutno rangirana kao druga na ljestvici izazivačica u bantam kategoriji, a sa suprotne strane u kavezu Flash Foruma stajat će joj borkinja koja se nalazi četiri pozicije ispod nje. Meksikanka Aldana na 'Fight Islandu' lovi treću pobjedu u nizu, ali i priliku da se pobjedom nad ovako velikim imenom priključi samom vrhu kategorije.

Irene je u posljednjih šest nastupa upisala pet pobjeda. Sve one ostvarene su tijekom poprilično aktivne posljednje dvije godine. Naime, Aldana je samo u 2019. upisala četiri pobjede, a jedini poraz u tom razdoblju nanijela joj je ranije spomenuta Pennington i to podijeljenom odlukom sudaca.

Na istoj priredbi gledat ćemo još jedan zanimljiv okršaj u ženskom bantamu, onaj između Germaine de Randamie i Julianne Pene, a na glavnom programu naći će se i teškaši Yorgan de Castro i Carlos Felipe.

Debi Todorovića i novi meč Carlosa Condita

Navijačima s ovih prostora vjerojatno je najzanimljiviji nastup Duška Todorovića (9-0). Neporaženi srpski borac još je u kolovozu prošle godine preko 'Dana White's Contender Seriesa' i Teddyja Asha izborio ugovor s UFC-om, a nakon njegovih odgođenih mečeva s Johnom Phillipsom konačno ćemo ga gledati u Octagonu, ali protiv Amerikanca Dequana Townsenda (21-11).

Duško će ovom prigodom loviti 10. profesionalnu pobjedu, dok će njegov suparnik vjerojatno pokušati spasiti posao budući da je pod okriljem UFC-a poražen u sva tri dosadašnja nastupa.

Spomenimo i kako ćemo u uvodnim borbama po prvi puta nakon prosinca 2018. u kavezu gledati bivšeg privremenog prvaka u velter kategoriji Carlosa Condita (30-13). 'The Natural Born Killer' ima zabrinjavajući niz od pet poraza, a isti će pokušati prekinuti u borbi protiv pobjednika 11. sezone The Ultimate Fightera - Courta McGeeja (19-9)

Kada počinje UFC on ESPN: Holm vs. Aldana?

Nova UFC-ova priredba održava se u noći sa subote na nedjelju. Uvodne borbe počet će u 01.30 iza ponoći, dok glavni dio programa starta tri sata kasnije.

UFC on ESPN: Holm vs. Aldana

Holly Holm vs. Irene Aldana

Yorgan de Castro vs. Carlos Felipe

Germaine de Randamie vs. Julianna Pena

Kyler Phillips vs. Cameron Else

Dequan Townsend vs. Duško Todorović

Uvodne borbe:

Carlos Condit vs. Court McGee

Charles Jourdain vs. Josh Culibao

Jordan Williams vs. Nassourdine Imavov

Loma Lookboonmee vs. Jinh Yu Frey

Casey Kenney vs. Heili Alateng

Jessin Ayari vs. Luigi Vendramini

Linker
15. travanj 2024 11:46