UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Bivši izazivač testira ponajboljeg nokautera današnjice!

Dominick Reyes i Jiri Prochazka
 UFC poster (Twitter)
Dvoboj TOP 5 izazivača iz poluteške predvodit će novu noć u lasvegaškom APEX kompleksu

Nakon vrlo uspješnog eventa u Jacksonvilleu, UFC se ponovno vraća u Las Vegas, odnosno u svoj APEX gdje nas čeka priredba predvođena poluteškašima - Dominickom Reyesom (12-2) i Jirijem Prochazkom (27-3-1).

Priredba naziva UFC Vegas 25 trebala bi nam donijeti 12 okršaja, a mnogima vjerojatno najzanimljiviji bit će onaj s dvojicom TOP 5 izazivača u poluteškoj kategoriji.

Trećerangirani Dominick Reyes ovom će prigodom braniti svoju poziciju protiv dva mjesta niže smještenog češkog nokautera. Bivši UFC-ov izazivač nalazi se pred vrlo bitnom borbom za svoju karijeru. Naime, Reyes je sve do 8. veljače 2020. godine i borbe s Jonom Jonesom imao savršenih 12-0, a onda je upisao dva poraza zaredom. Prvo je za dlaku propustio detronizirati najboljeg poluteškaša u povijesti. Podsjetimo, na njegovu žalost, te večeri u Houstonu suci su jedan vrlo tijesan meč bodovali u 'Bonesovu' korist. Sedam mjeseci kasnije, Reyes je dobio novu priliku da ugrabi prestižni pojas, samo što ga je ovoga puta sa suprotne strane u bitci za upražnjenu titulu dočekao Jan Blachowicz. Tu se Dominick još gore proveo, jer preporođeni poljski veteran postao je prvi koji ga je zaustavio u njegovoj profesionalnoj MMA karijeri.

Reyesa ovoga puta čeka još jedan opasni udarač. Jiri Prochazka bivši je Rizinov prvak kojeg su mnogi godinama smatrali najopakijim poluteškaškim nokauterom izvan UFC-a. A da u svojim procjenama neki nisu bili daleko, ovaj 28-godišnji Čeh dokazao im je već u svom UFC debiju kada je brutalno nokautirao nekadašnjeg izazivača Volkana Oezdemira. Samo ta jedna pobjeda bila je Prochazki dovoljna da pronađe svoje mjesto u vrhu UFC-ovog rankinga, ali i dođe do svog prvog 'main eventa'. Inače, ovaj borac nadimka 'Denisa' ima zaista impresivan 'score'. Osim što je kao vrlo mlad borac već prikupio 27 pobjeda, Jiri je njih čak 26 upisao prekidom (24 KO/TKO, 2 submission).

UFC-ov veteran protiv kick-boksača koji najavljuje velike stvari

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas zanimljiv dvoboj iz perolake u kojem će veteran Cub Swanson (27-11) testirati Gruzijca Gigu Chikadzea (12-2). Swanson u ovaj meč ulazi nošen s dvije pobjede u nizu. Jedna je stigla protiv BJJ majstora Krona Gracieja, a drugu je upisao nokautiravši Daniela Pinedu. Cub će ovoga puta definitivno imati prednost u iskustvu, no Chikadze je jedan vrlo samouvjereni borac koji pod okriljem UFC-a ima savršenih 5-0 i koji već sad vjeruje da će, ostane li aktivan, do kraja ove ili početkom iduće godine postati novi UFC-ov prvak. Inače, riječ je o bivšem kick-boksaču i nekadašnjem članu Gloryjevog rostera.

Na glavnom programu gledat ćemo još četiri meča od kojih ćemo izdvojiti poluteškaški susret Iona Cutelabe i Dustina Jacobyja te TOP 15 sudar iz bantam kategorije, onaj Meraba Dvalishvilija i Codyja Stamanna.

Kada i gdje se održava UFC Vegas 25?

Nova UFC-ova priredba održat će se u noći sa subote na nedjelju u lasvegaškom APEX kompleksu. Uvodni program starta u 01:00 iza ponoći, dok je glavni na rasporedu od 04:00.

UFC Vegas 25 popis borbi:

Dominick Reyes vs. Jiri Prochazka

Giga Chikadze vs. Cub Swanson

Ion Cutelaba vs. Dustin Jacoby

Krzysztof Jotko vs. Sean Strickland

Merab Dvalishvili vs. Cody Stamann

Poliana Botelho vs. Luana Carolina

Uvodne borbe:

Randa Markos vs. Luana Pinheiro

T.J. Brown vs. Kai Kamaka III

Sam Hughes vs. Loma Lookboonmee

K.B. Bhullar vs. Andreas Michailidis

Felipe Colares vs. Luke Sanders

Linker
20. travanj 2024 01:10