UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Timski kolege u bespoštednoj bitci za svjetski tron

UFC 258
 Ufc
Kamaru Usman i Gilbert Burns odmjerit će snage u borbi za najboljeg MMA velteraša svijeta

UFC 258 donosi prvu borbu za UFC titulu u 2021. godini. Riječ je o velter kategoriji i borbi koja je već bila ugovorena za ljeto prošle godine, ali je zbog COVID-19 oboljenja morala biti odgođena. Odgođena je bila i nakon što je po drugi put dogovorena, no čini se da sad odgode, ako ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti, neće biti.

Bivši timski kolege zaboravljaju na prijateljstvo


Kamaru Usman i Gilbert Burns dugo su vremena jedan drugom pomagali u pripremama za borbe, dok su bili timski kolege u Hard Knocks dvorani Henryja Hoofta. Usman je istu sad (privremeno) napustio te se za ovu borbu priprema kod Trevora Wittmana. Obojica znaju jako puno jedan o drugome, puno su sati proveli u hrvačkim i udaračkim sparinzima, no tek sad će to biti ono pravo.

Usman je slavio u svih 12 UFC borbi koje je do sada odradio i to većinom dominantno. Njegov pritisak, eksplozivnost i hrvanje su nerješiva enigma za većinu protivniku. S druge strane, Burns svakom svojom borbom iznenadi sve one koji vjeruju da posjeduje neki nedostatak te upravo na tom polju pokaže kvalitetu za koju je do sada rijetko tko bio svjestan da ju ima u sebi. Prijateljstvo u ovoj prilici nije u igri, a što će biti nakon borbe, vjerojatno ćemo saznati. Usman je favorit, ali ako ga netko dobro poznaje, posebno po pitanju njegovih slabosti, to je Burns. Na treneru Wittmanu je zadatak pronaći kako to iskoristiti.

Djevojke u sunaslovnoj borbi, Gastelum traži povratak pobjedama

Mjesto sunaslovne borbe dobile su Maycee Barber i Alexa Grasso, dvije djevojke od kojih se UFC nadao puno boljim rezultatima i marketinškom potencijalu. Čini se da su odabrali situaciju gdje će s jednom, naravno s pobjednicom ove borbe, i dalje pokušati nešto napraviti u tom smjeru, dok bi od druge mogli i odustati, barem dok sama ne izgradi ponovno svoj put. Dvije još uvijek vrlo mlade i talentirane borkinje u svakako najvažnijoj borbi njihovih karijera.

Svoj povratak nakon dva poraza tražit će i Kelvin Gastelum. Njemu će se suprotstaviti vrlo snažni Ian Heinisch. No, osim snage on ne bi trebao imati puno toga za parirati puno talentiranijem Gastelumu. Vjerojatno će se ovdje najviše pitati Kelvina, odnosno pitanje je hoće li doći raspoložen i motiviran kao za posljednje dvije borbe. Ako bude tako, Heinisch itekako ima šanse za najveću pobjedu svoje karijere.

BJJ majstor Rodolfo Vieira također je na programu, a vrijedi spomenuti borbu velter kategorije između Belala Muhammada i Dhiega Lime. Za ljubitelje uvijek uzbudljivih sudara stilova, tu je prva borba programa, u kojoj će se susresti parterašica Gillian Robertson i muay thai borkinja Miranda Maverick.

Gdje i kad se UFC 258 održava


UFC-ov APEX kompleks ugostit će ovu priredbu, čiji glavni program započinje u noći sa subote 13. veljače na nedjelju 14. veljače, u već standardnih 4 sata iza ponoći. Uvodni program možete pratiti od 1.

UFC 258 popis borbi:

Kamaru Usman (c) vs. Gilbert Burns

Maycee Barber vs. Alexa Grasso

Kelvin Gastelum vs. Ian Heinisch

Ricky Simon vs. Brian Kelleher

Maki Pitolo vs. Julian Marquez

Uvodne borbe:

Rodolfo Viera vs. Anthony Hernandez

Belal Muhammad vs. Dhiego Lima

Polyana Viana vs. Mallory Martin

Andre Ewell vs. Chris Gutiérrez

Gabriel Green vs. Philip Rowe

Gillian Robertson vs. Miranda Maverick

Linker
23. travanj 2024 20:58