UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Velike promjene pogodile glavnu i sunaslovnu borbu večeri

Marina Rodriguez i Michelle Waterson, Donald Cerrone i Alex Morono
 Screenshot (UFC, Twitter)
Novi event u UFC-ovom APEX kompleksu donosi nam devet okršaja

Ovaj vikend trebao je biti rezerviran za T.J. Dillashawa i Coryja Sandhagena, ali na povratak bivšeg prvaka morat ćemo još pričekati. Možda neki od vas već i znaju, ali ponovit ćemo da je Dillashaw na jednom od posljednjih treninga zaradio posjekotinu iznad oka, dovoljno ozbiljnu da sasvim opravdano odgodi svoj nastup.

UFC je potom reagirao, okrenuo se broj Pedra Munhoza, no Sandhagen je odlučio kako mu je isplatljivije pričekati nekadašnjeg kralja bantama koji bi mogao biti spreman do lipnja ili srpnja. U svom tom kaosu, UFC je rješenje pronašao u borkinjama iz slamka kategorije koje se ovom prigodom sele u muha kategoriju. Naime, priredbu naziva UFC Vegas 26 na kraju će ovoga vikenda u APEX kompleksu predvoditi Marina Rodriguez (13-1-2) i Michelle Waterson (18-8).

'The Karate Hottie' u Las Vegas nam stiže nakon pobjede koju je još u rujnu prošle godine upisala protiv Angele Hill i tako prekinula niz od dva poraza. Waterson je, spomenimo, u posljednjih šest susreta na 4-2 omjeru.

I Rodriguez će ovom prigodom loviti drugu pobjedu u nizu. Ova brazilska borkinja vraća se u akciju nakon TKO pobjede na Amandom Ribas. Marina inače imao samo jedan jedini poraz u karijeri. Djelo je to prve UFC-ove prvakinje u slamka kategoriji Carle Esparze koja ju je u srpnju 2020. godine pobijedila podijeljenom sudačkom odlukom. Uz taj jedan poraz, Rodriguez ima 13 pobjeda i dva neodlučena ishoda.

Iako je ovo meč dogovoren do 56,7 kilograma, spomenut ćemo da je u ovim trenucima Rodriguez rangirana kao šesta, Waterson kao deveta borkinja iz slamka kategorije.

'Cowboy' traži prekid crnog niza, zanimljivi okršaji u velteru i lakoj

Sunaslovna borba iste priredbe donosi nam novi meč legendarnog 'Cowboya'. Donald Cerrone (36-15, 2 nc) pokušat će ovog vikenda prekinuti post koji traje od svibnja 2019. i meča s Alom Iaquintom. Naime, UFC-ov veteran pobjedu nije upisao u niti jednom od posljednjih pet susreta, a povratak nešto ljepšim navikama tražit će protiv Alexa Morona (18-7, 1 nc) koji je u ovaj meč uskočio kao zamjena za otpuštenog Diega Sancheza.

Ostatak 'carda' donosi nam još nekoliko zanimljivih okršaja. Gledat ćemo tako u Las Vegasu susret TOP 15 velteraša Neila Magnyja i Geoffa Neala. U akciji će biti i Gregor Gillespie koji se u kavez vraća po prvi puta nakon teškog nokauta i jedinog poraza u karijeri kojeg mu je nanio Kevin Lee. Gillespieja će u njegovom prvom meču nakon studenog 2019. dočekati Carlos Diego Ferreira. Ovog sjajnog Brazilca smo, podsjetimo, posljednji put gledali u veljači kada je tijesnom podijeljenom odlukom izgubio od Beneila Dariusha čime je prekinut njegov niz od šest pobjeda.

Kada se održava UFC Vegas 26?

Nova UFC-ova priredba održava se u noći sa subote na nedjelju. Uvodne borbe počet će u 23:00, dok glavni dio programa starta u 02:00 iza ponoći.

UFC Vegas 26 popis borbi:

Marina Rodriguez vs. Michelle Waterson

Donald Cerrone vs. Alex Morono

Neil Magny vs. Geoff Neal

Diego Ferreira vs. Gregor Gillespie

Maurice Greene vs. Marcos Rogerio de Lima

Angela Hill vs. Amanda Ribas - OTKAZANO (Ribas pozitivna na COVID-19)

Uvodne borbe:

Philipe Lins vs. Ben Rothwell - OTKAZANO

Kyle Daukaus vs. Phil Hawes

Ludovit Klein vs. Mike Trizano

Zarrukh Adashev vs. Ryan Benoit - OTKAZANO

Tafon Nchukwi vs. Jun Yong Park

Christian Aguilera vs. Carlston Harris

Linker
23. travanj 2024 11:32