UFC

Sve što trebate znati o idućoj UFC priredbi: Započinje vrijeme nakon Khabiba

UFC 262
 Ufc
Došlo je vrijeme za novog UFC prvaka lake kategorije i taj će biti okrunjen u jutro 16. svibnja

Sedam mjeseci nakon što je Khabib Nurmagomedov obranio titulu UFC-ovog prvaka u borbi protiv Justina Gaethjea, nakon čega je najavio svoje umirovljenje, UFC će dobiti novog prvaka lake kategorije. Pred rasprodanim Toyota Centrom u Houstonu za tu poziciju borit će se Charles Oliveira i Michaela Chandler, dvojac koji predvodi zapravo sjajan i itekako raznovrstan borilački program.

Brazilac u sjajnom nizu ili Bellatorova ikona


Charles Oliveira svojevremeno je bio jedan od najmlađih boraca koji su nastupili u UFC-u. Imao je 20 godina kad je 2010. godine debitirao u Octagonu savladavši Darrena Elkinsa. Onda je krenuo njegov turbulentni put prema današnjoj poziciji. Od početka je postao jedan od najopasnijih grapplera u promociji te borac iz vrha perolake kategorije. No, imao je problema napraviti nešto više. Prvi je bio nedostatak vještina u borbi na nogama, a drugi su problemi sa zadovoljavam potrebnih kilograma za nastupe u perolakoj kategoriji. Prvi problem svakom je borbom sve više rješavao, dok se s drugim borio na drugačiji način. Čak i nakon što ga je UFC, u proljeće 2017. godine silom poslao u laku kategoriju, on je tvrdio da će se vratiti u perolaku. Od tog je odustao tek kad je njegov pobjednički niz postao ozbiljan. On sada iznosi osam pobjeda i na račun njega je "Do Bronx" izborio mjesto u borbi za titulu.

S druge strane imat će Michaela Chandlera. Bivšeg Bellatorovog prvaka koji se zapravo jako dobro uspio prodati. Čim je došao u UFC postao je marketinški zanimljiv, a impresivna nokaut pobjeda nad Danom Hookerom bila je ono što mu je bilo potrebno da bi se našao u borbi za titulu, posebno nakon što je Dustin Poirier istu odbio. Sad ima priliku ponoviti uspjeh svog najvećeg rivala iz Bellatora, Eddieja Alvareza, koji je također nakon Bellatorove osvojio i UFC-ovu titulu lake kategorije.

Olivierin sve bolji kickboxing i vrhunski grappling protiv Chandlerovog boksa i odličnog hrvanja. Puno je faktora koji mogu presuditi pitanje novog svjetskog prvaka

Tony Ferguson na popravnom ispitu, Dariush preko njega traži svoje mjesto u vrhu


Prije samo godinu dana Tony Ferguson bio je borac unutar fantastičnog niza i onaj za koga se vjerovalo kako je jedini koji može skinuti Khabiba s trona. Danas je to borac s dva uvjerljiva poraza iza sebe i čovjek kojeg čak puno donedavnih štovatelja otpisuje i pred ovu borbu. A ovo je uistinu za njega pravi popravni ispit. Čak je i Dana White izjavio kako se "El Cucuy" putem pobjede može vratiti "in the mix", odnosno među kandidate za napad na titulu prvaka. On sam najavljuje kako je situaciju shvatio ozbiljno te da će pokazati svoje pravo lice.

No, protiv sebe ima borca u formi karijere. Dariush ima šest pobjeda u nizu, od kojih je neke ostvario impresivnim nokautima te to isto namjerava napraviti i protiv bivšeg privremenog prvaka. Pobjeda je ono što njega dovodi među kandidate za napad na titulu nikad zanimljivije i kvalitetom izjednačenije lake kategorije.

Ukupno 12 borbi uz neka više nego poznata imena


Program je do sada ostao bez dvije vrlo jake borbe, gdje se posebno misli na planirani "co-main event" između Leona Edwardsa i Natea Diaza, ali i okršaj srednje kategorije između Jacka Hermanssona i Edmena Shahbazyana. No, neka itekako poznata imena garantiraju uzbuđenje dok se čeka ono glavno. Posebno bi zanimljiv trebao biti održaj Edsona Barboze protiv Shanea Burgosa, a tu su još Jacare Souza, Lando Vannata i Antonina Shevchenko.

Sve je podijeljeno na tri dijela. Onaj rani uvodni dio sadrži tri borbe i predviđen je za 15 minuta iza ponoći, u noći sa subote 15. svibnja na nedjelju 16. svibnja. Službeni uvodni program započinje u 2 sata, dok je glavni već po pravilu u 4 sata ujutro.

UFC 262 - Popis borbi

(-70 kg) Charles Oliveira vs. Michael Chandler
(-70 kg) Tony Ferguson vs. Beneil Dariush
(-57 kg) Katlyn Chookagian vs. Viviane Araújo
(-66 kg) Shane Burgos vs. Edson Barboza
(-61.5 kg) Matt Schnell vs. Rogério Bontorin

(-84 kg) Ronaldo Souza vs. André Muniz
(-66 kg) Lando Vannata vs. Mike Grundy
(-57 kg) Andrea Lee vs. Antonina Shevchenko
(-84 kg) Jordan Wright vs. Jamie Pickett

(-57 kg) Gina Mazany vs. Priscila Cachoeira
(-66 kg) Kevin Aguilar vs. Tucker Lutz
(-70 kg) Christos Giagos vs. Sean Soriano

Linker
18. travanj 2024 08:00