UFC

Sve što trebate znati o posljednjoj ovogodišnjoj UFC priredbi: Najjači Fight Night u 2020.!

 UFC
UFC će 2020. godinu zatvoriti Fight Nightom programa vrijednog PPV priredbe

Iako su propali prvobitni planovi UFC-a da 2020. godinu zatvore borbom između Leona Edwardsa i Khamzata Chimaeva, posljednji ovogodišnji Fight Night svejedno izgleda spektakularno. Glavna borba donosi okršaj velter kategorije između Stephena "Wonderboya" Thompsona i Geoffa "Hands of Steel" Neala, no oni su zapravo samo šlag na torti programa koji sadrži neka sjajna imena, između ostalog i dva bivša UFC prvaka te nekoliko imena koja po pravilu garantiraju uzbuđenje.

Što je najvažnije za znati?

37-godišnji Thompson (15-4-1, 10-4-1 UFC) u borbu ulazi nakon pobjede protiv Vicentea Luquea, s nadom da se još jednom može izboriti za mjesto izazivača. Za titulu se borio dva puta protiv Tyrona Woodleya. Prvi put je njihova borba završila bez pobjednika, dok je drugi put bio pola minute od osvajanja titule, kad je završio na podu, čime je tadašnji prvak "ukrao" posljednju rundu. Da i dalje ostane borac iz vrha morat će savladati Geoffa Neala (13-2, 5-0 UFC). Neal je oduševio svojim dosadašnjim UFC nastupima, a ove godine imao je prije svega problema s ugovaranjem idućeg. Thompson je prihvatio okušati se protiv njega i nada se da će nakon Luquea uspjeti zaustaviti niz još jednog borca.

Sunaslovna borba donosi okršaj Josea Alda i Marlona Vere. Bivši prvak perolake kategorije planira pokušati još jednom doći do napada na titulu u bantamu, dok Vera namjerava nadograditi veliki uspjeh iz prošle borbe, u kojoj je savladao Seana O'Malleya. Poziciju treće najvažnije borbe dobili su Michel Pereira i Khaos Williams. Najatraktivniji borac svijeta okušat će se protiv čovjeka koji je svoja prva dva UFC nastupa završio nokautom u prvih pola minute borbe.

Gdje i kad se priredba održava?

Priredba se održava u UFC-ovom APEX kompleksu, a sve započinje u subotu 19. prosinca, u 22 sata. Za tada je predviđen uvodni program na kojem bi se trebalo održati sedam borbi. Sedam borbi prema planu sadrži i glavni program, čiji je početak predviđen za 1 sat iza ponoći.

Na koja imena posebno pripaziti?

Kako je najavljeno da glavni programa sadrži sedam borbi, a u prvom odlomku najavljene su tri, jasno je da su preostala još četiri okršaja, a svaki je poseban na svoj način. Marlon Moraes vraća se u Octagon nakon velikog razočaranja koje je doživio u borbi protiv Coreya Sandhagena. On će ovim putem morati braniti svoju poziciju na ljestvici bantam kategorije protiv klasičnog "gatekeepera" kategorije, Roba Fonta. Greg Hardy tražit će svoju najvrjedniju pobjedu do sada protiv Marcina Tybure, Poljaka koji je 2014. godine u promociju došao kao pretendent na teškaški vrh, no seriju pobjeda koja bi ga tamo približila nije uspio ostvariti. Gillian Robertson nastavlja biti jedna od najaktivnijih borkinja u promociji, a ovog puta borit će se protiv Talie Santos, a glavni program otvorit će bivši prvak lake kategorije, Anthony Pettis, u borbi velter kategorije protiv Alexa Morona.

UFC Fight Night 183 - Popis borbi

Stephen Thompson vs. Geoff Neal
Jose Aldo vs. Marlon Vera
Michel Pereira vs. Khaos Williams
Marlon Moraes vs. Rob Font
Greg Hardy vs. Marcin Tybura
Gillian Robertson vs. Talia Santos


Anthony Pettis vs. Alex Morono
Sijara Eubanks vs. Pannie Kianzad
Deron Winn vs. Anthony Arroyo
Tafon Nchukwi vs. Jamie Pickett
Jimmy Flick vs. Cody Durden
Carlton Minus vs. Christos Giagos

Linker
26. travanj 2024 22:51