UFC

Svladana najvažnija prepreka u organizaciji meča Miočić vs. Cormier!

Stipe Miočić
 screenshot/YouTube
Uvjeti za organizaciju trećeg meča Stipe Miočića i Daniela Cormiera uskoro bi mogli biti osigurani. Zapravo, glavni od njih, već je riješen nakon što se saznalo kako 'Strong Style' dvorana svoja vrata otvara 26. svibnja. Upravo to bio je glavni Stipin uvjet za krenuti u pregovore.

Prošlog tjedna Stipe Miočić našao se pod velikim pritiskom. Sve više boraca teške kategorije počelo je smatrati kako mu se treba oduzeti pojas prvaka ako istog uskoro ne bude branio, a komentari na tom tragu počeli su dolaziti i od strane Daniela Cormiera. Dana White za sada još nije bio spreman povući takav potez, no izjavio je kako borbu Miočića i Cormiera svakako treba organizirati što prije. Miočićev odgovor na situaciju bio je zapravo vrlo jednostavan.

"Zakon moj glavnom treneru onemogućava otvaranje dvorane. Ne smatram da sam iznad bilo koga drugog po pitanju stvari koje su mi dopuštene. Ohio je pod ovim mjerama do 29. svibnja. One sekunde kada se dvorana otvori, ja ću započeti s trening kampom. Kratko i jasno. Nikad nisam nikoga izbjegavao", napisao je tim putem Stipe na Twitteru, dodavši kako ima želju boriti se protiv Cormiera i da će ta borba biti ugovorena na prvi mogući datum do kojeg će on imati sve potrebne uvjete za puni trening kamp.

Naravno, glavni uvjet bilo je otvaranje Strong Style dvorane u kojoj on cijelu svoju karijeru trenira i nema nikakvu namjeru istu napuštati. Sad su se napokon pojavile dobre vijesti, objavljene na službenom Instagram profilu dvorane. Ona se u normalan rad vraća 26. svibnja.

Za pretpostaviti je kako će Miočić tražiti deset do 12 tjedana, od čega bi šest ili sedam bilo za puni pripremni kamp, što bi značilo da u ovom trenutku kolovoz izgleda kao dobra opcija, a tako nešto je spominjao i Cormier. Zapravo, mnogi vjeruje da će to biti i UFC-ov uvjet, odnosno da Miočić do kraja ljeta svakako treba odraditi obranu titule.

U svakom slučaju, ovo je dobra vijest. Miočić je već otkrio kako njegov tim pregovara te da se samo čeka osiguranje potrebnih uvjeta. Dana White je najavio kako će se u ponedjeljak i utorak organizirati "matchmaking" sastanci. Za vjerovati je kako će se i ta borba naći na dnevnom redu.

Linker
25. travanj 2024 14:08