UFC

Tai Tuivasa želi u kečere: ‘Bit ću novi Rikishi‘

 Tai Tuivasa

 Carmen Mandato/Getty images/Profimedia
Tuivasa je jedan u nizu MMA boraca koji se želi okušati u WWE organizaciji

Jedan od trenutno najpopularnijih boraca u UFC rosteru teške kategorije, Australac Tai Tuivasa, postao je jedan u nizu MMA boraca koji se želi okušati kao kečer u WWE organizaciji. Na gostovanju za Fine Dining with Fighters izjavio je kako je odrastao uz WWE misleći da su to prave borbe.

"Naravno da želim nastupati. Želim biti novi Rakishi, volim ga! Odrastao sam gledajući kečere. Moja baka je također fan, ona i dalje to gleda. Zapravo, ona je luda za time. Sjećam se kada mi je ujak rekao da je to sve gluma, plakao sam satima. Smatrao sam da su kečeri najopakiji ljudi na svijetu, shvaćate? Promatrao sam u čudu njihove nastupe, a kada mi je rekao da je sve to gluma teško mi je to bilo za prihvatiti. Nakon toga, nisam ih jako dugo gledao jer mi je srce bilo slomljeno."

Iako mu je tek 29 godina, Tuivasa je već izgradio zavidnu borilačku karijeru. Osim 17 MMA nastupa, on također ima 16 nastupa u kickboxingu i sedam profesionalnih boksačkih mečeva. U posljednjih pet nastupa za UFC organizaciju upisao je samo pobjede, i to kakve; u tri navrata protivnike je nokautirao u prvoj rundi, a tek dvojica su preživjela da vide drugu rundu. U posljednjoj borbi nokautirao je Derricka Lewisa, a idući nastup trebao bi odraditi protiv najtežeg protivnika do sada; Ciryla Ganea. Ciryl Gane tehnički i taktički kvalitetniji je borac od Tuivase, ali tako se pričalo i za borbu protiv Ngannoua pa je na kraju izgubio.

Tuivasa bi ovime postao jedan u nizu MMA boraca koji su se okušali u ulozi kečera. Prije njega to su činili Cain Velasquez, Ronda Rousey, a nedavno je svoj kečerski nastup najavio i Alistair Overeem koji je do tada bio žestoki protivnik takvih nastupa.

Linker
01. svibanj 2024 23:59