UFC

(FOTO) Taila Santos morat će na operaciju: Pogledajte kako izgleda njeno oko nakon UFC 275 eventa

Taila Santos vs. Valentina Shevchenko

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Brazilska izazivačica naći će se pod nožem kako bi sanirala puknuće orbitalne kosti

Iznenađujuće dobar nastup pružila je Brazika Taila Santos proteklog vikenda na UFC 275 eventu. Prvakinja Valentina Shevchenko bila je veliki favorit uoči te borbe, ali dobrano se namučila i meč je lako mogao otići u korist Santos.

Podijeljenom sudačkom odlukom Shevchenko je na koncu došla do pobjede, a Santos kući može otići podignute glave, ponosna na svoj nastup. Ipak, Brazilku po dolasku kući čeka operacija.

Njen menadžer Tiago Okamura potvrdio je za MMA Fighting kako će Taila morati na operaciju orbitalne kosti, a prefeira ju odraditi u Brazilu. Do puknuća orbitalne kosti došlo je u trećoj rundi, prilikom sudara glavama s Valentinom Shevchenko.

''Imali smo dvije opcije. Imati operaciju ovdje (u Singapuru) i Bog zna koliko bi dugo morali ostati te koliko bi oporavak trajao, ili možemo čekati dva tjedna da oteklina splasne, a nakon toga odraditi operaciju. Doktori su rekli da dugi let do Brazila neće predstavljati problem, a kod kuće ćemo imati i bolju podršku, s obzirom da bi Taila ostala u Singapuru u društvu samo jedne osobe.'', rekao je Okamura.

Nesretan i nenamjeran sudar glavama napravio je veliku oteklinu ispod oka Brazilke, a ubrzo joj se desno oko u potpunosti zatvorilo. Unatoč tome, Santos je izdržala do kraja i lako je moguće da uz jedan dobar nastup, izbori revanš protiv Valentine Shevchenko.

Ionako je ''Bullet'' gotovo pa počistila cijelu kategoriju, a protiv Taile Santos ostala je poprilično nedorečena i nije bili niti približno dominantna kao što smo navikli. Shevchenko je otkrila kako je u meč ušla s ozljedom stopala i možda je to utjecalo na nešto lošiji nastup. Uzevši sve u obzir, revanš ima smisla, ali Taili Santos prije svega predstoji operacija, a Valentinu također čeka oporavak od ozljede stopala.

Linker
16. travanj 2024 19:58