UFC

Talentirani irski borac oštro kritizirao Conora McGregora: ‘Što je s 15-godišnjacima u dvorani koji se ugledaju na njega?‘

Conor McGregor

 David Becker/Getty images/Profimedia
26-godišnji borac UFC-ove bantam kategorije ljutit je zbog Conorovog noćnog izlaska tijekom pripremnog kampa

Conor McGregor mnoge je zaprepastio proteklog vikenda. Najpopularniji svjetski MMA borac trenutno je u pripremama za meč protiv Michaela Chandlera koji ga čeka 29. lipnja (šesti mjesec), ali to nije spriječilo Conora da vikend provede tulumareći u svom pubu.

Posjetitelji lokala snimili su McGregora u ludom provodu, a društvo mu je pravila njegova zaručnica Dee Devlin. Conor se jako dobro zabavljao, a teško je i pomisliti da je alkohol bio isključen iz tog provoda. Dakle, otprilike mjesec dana prije velikog meča, McGregor se u sitne sate zabavljao tulumareći, što nikako nije dobar pokazatelj ozbiljnosti i posvećenosti izazovu koji ga čeka.

Vrlo brzo počele su stizati kritike na račun McGregora. Među kritičarima našao se i Caolan Loughran (9-1-0). Neki od vas možda se pitaju tko je sad Caolan Loughran, ali radi se o profesionalnom MMA borcu koji nastupa unutar UFC-a. 28-godišnji Loughran iza sebe ima devet pobjeda i jedan poraz u dosadašnjoj karijeri, a pod okriljem UFC-a zasad je na polovičnom uspjehu (1-1).

Loughran se može pohvaliti i titulom prvaka u Cage Warriors organizaciji, a mnogi Irci vide ga kao jednog od predvodnika nove generacije irskih boraca. Brojni pripadnici te nove generacije inspirirani su Conorom McGregorom i u njemu vide sportskog uzora. Loughran također crpi inspiraciju u svemu onome što je postigao McGregor, ali ovaj put ostao je razočaran postupcima najvećeg irskog MMA borca.

‘‘Dajem mu svo poštovanje i uvijek ću davati. Tip je promijenio ovu igru. Ali kritiziram činjenicu da je on šest tjedana udaljen od meča, a istovremeno je ‘mrtav pijan‘ i promovira sve to kao nešto ‘kul‘. Što je s 15-godišnjacima u dvorani koji se ugledaju na njega? O kakvim promotivnim svrhama pričamo ovdje?‘‘, poručio je Loughran, a prije toga poručio je kako bi McGregor trebao poštovati ovaj sport.

Loughran je vjerojatno u pravu, ali radi se o ‘‘borbi s vjetrenjačama‘‘. Conor McGregor odavno nije osoba koja daje dobar primjer mladim sportašima. Raskalašen život popraćen izlascima i opijanjima dio je njegove redovne rutine, a borilačka karijera više nije njegov prioritet. McGregor uživa u plodovima svog rada i više ne može poslužiti kao uzor mladima, ali možda bi mladi jednostavno trebali potražiti uzore u nekim drugim sportašima ili u onome što je Conor napravio prije nego se odao ovakvom načinu života.

Linker
26. lipanj 2024 00:35