UFC

Teixeira brutalno prebio Smitha, pobjede za Rothwella i Arlovskog!

Anthony Smith i Glover Teixeira
 Douglas P. DeFelice/Getty Images/AFP
U noći sa srijede na četvrtak održana je i druga UFC-ova priredba u Jacksonvilleu, a u glavnoj borbi večeri Glover Teixeira (31-7) stigao je do velike pobjede nad Anthonyjem Smithom (33-15).

UFC on ESPN+ 29 event predvodila su dvojica bivših izazivača u poluteškoj kategoriji, a tehničkim nokautom u petoj rundi do svoje već četvrte pobjede u nizu stigao je brazilski veteran Teixeira.

Iako je Smith dobro otvorio meč te vjerojatno osvojio uvodnu rundu, Teixeira je polovicom druge preuzeo kontrolu i započeo s jednom velikom dominacijom koju je na trenutke bilo jako teško gledati.

I na nogama i u parteru Teixeira je sve češće pogađao teške udarce te više puta ozbiljnije uzdrmao Smitha kojeg je samo snaga volje održavala u borbi. U više situacija činilo nam se da bi sudac Jason Herzog ili netko iz Smithovog kuta mogao prekinuti meč, ali to se nije dogodilo...

Bila je to apsolutna dominacija 40-godišnjeg Brazilca koji je tamo negdje od 7-8 minute meča pa sve do njegovog kraja izgledao bolje no ikad. Aperkati, krošei, direkti, koljena, sve je to na nogama prolazilo Teixeiri koji je s lakoćom i kad god je to poželio borbu selio i u parter, a tamo smo onda gledali jedan nemilosrdan i učinkovit 'ground-and-pound' u kombinaciji s nekoliko pokušaja gušenja od kojih se uzdrmani Smith ipak uspio obraniti.

A kako je to izgledalo u samom Octagonu možda će vam najbolje dočarati bodovanja nekoliko uglednih borilačkih portala od kojih je većina treću i četvrtu rundu bodovala s 10-8 ili 10-7 za Teixeiru.

Posljedice brojnih Gloverovih napada bile su strašne, a Smith se čak u pauzi pred petu rundu svom kutu požalio uz riječi - "Zubi mi ispadaju!"

U posljednjoj dionici nastavila se ista priča iz prethodne dvije. Glover je vrlo brzo pogodio nekoliko teških udaraca te potom u parteru stigao do dominantne pozicije iz koje počinje kažnjavati Smitha što konačno tjera suca na prekid meča.

Pobjede za Rothwella i Arlovskog

U sunaslovnoj borbi večeri do Ben Rothwell je podijeljenom odlukom sudaca (28-29, 29-28, 29-28) svladao Ovincea Saint Preuxa i tako nekadašnjem izazivaču za privremeni pojas poluteške pokvario debi u teškoj kategoriji. Iako je OSP u drugoj rundi snažnom ljevicom na trenutak srušio Rothwella, 'Big Ben' je bio taj koji je pritiskao svog protivnika kroz veći dio meča te na snagu i nešto uspješniju borbu iz klinča vjerojatno izvukao novu pobjedu.

Od ostalih dvoboja spomenimo da je Drew Dober nokautirao Alexandera Hernandeza pred kraj druge runde. Ricky Simon je podijeljenom odlukom sudaca svladao bivšeg izazivača Raya Borga, a Andrei Arlovski je nakon 15 minuta i pregleda sudačkih kartica pobijedio Philipea Linsa, teškaša koji je 2018. osvojio PFL-ov turnir.

Nije ovo bila uspješna večer ni za Michaela Johnsona kojeg je Thiago Moises svladao 'heel hookom' u drugoj rundi, a istaknimo još da se Chase Sherman tehničkim nokautom u drugoj rundi i pobjedom na Isaacom Villanuevom uspješno vratio u UFC.

Sve rezultate pogledajte u nastavku članka:

UFC Fight Night: Smith vs. Teixeira

Glover Teixeira def. Anthony Smith, TKO (udarci), R5 1:04

Ben Rothwell def. Ovince Saint Preux, podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Drew Dober def. Alexander Hernandez, TKO (udarci), R2 4:25

Ricky Simon def. Ray Borg, podijeljena odluka sudaca (28-29, 29-28, 29-28)

Andrei Arlovski def. Philipe Lins, jednoglasna odluka sudaca (30-27, 30-27, 29-28)

Thiago Moisés def. Michael Johnson, submission (heel hook), R2 0:25

Uvodne borbe:

Sijara Eubanks def. Sarah Moras, jednoglasna odluka sudaca (30–27, 30–27, 30–26)

Omar Morales def. Gabriel Benítez, jednoglasna odluka sudaca (30–27, 29–28, 29–28)

Brian Kelleher def. Hunter Azure, KO (udarci), R2 3:40

Chase Sherman def. Isaac Villanueva, TKO (laktovi i udarci), R2 0:49

Linker
22. travanj 2024 12:29