UFC

Teškaši i poluteškaši popunjavaju Fight Night koji donosi borbu za UFC titulu

Ion Cutelaba
 screenshot/Youtube
Tri nove borbe službeno su dodane na program UFC Fight Nighta 169 koji predvodi borba za novog UFC prvaka muha kategorije, između Josepha Benavideza i Deivesona Figueireda. Po jedna u teškoj, poluteškoj i perolakoj kategoriji.

29. veljače UFC dovodi svoj Octagon u Norfolk, a tim putem dogodit će se rijedak slučaj da se na priredbi iz Fight Night serije nalazi borba za titulu prvaka. Već samim time program je vrlo jak, ali rijetko tko je sumnjao da će ga UFC ojačati još kojim sjajnim okršajem. Danas su u paketu potvrđena tri takva.

Teška kategorija donijet će duel Sergeya Spivaka (10-1, 1-1 UFC) i Marcina Tybure (17-6, 4-5 UFC). Moldavac Spivak dolazi u ovu borbu nakon velike pobjede protiv Taija Tuivase kojom je potvrdio kako se za UFC debi u kojem je doživio poraz nije dobro spremio. Tybura dolazi u situaciji gdje mu je svaka borba ključna za ostanak u UFC-u. Naime, Poljak je pobijedio u samo jednoj od posljednjih pet borbi i novi poraz nikako mu nije opcija.

Ovo će biti prva UFC priredba na kojoj će nastupiti dva borca iz Moldavije, budući da se Spivaku pridružuje sunarodnjak Ion Cutelaba (15-4, 4-3 UFC). Nakon što je u svojoj posljednjoj borbi savladao Khalila Rountreeja, "Hulk" će novu pobjedu tražiti protiv Magomeda Ankalaeva (12-1, 3-1 UFC). Rus je u svom UFC debiju bio na krivoj strani jednog od najvećih preokreta posljednjih godina, kad je na samom kraju borbe upao u trokut Paula Craiga. Ipak, nakon toga je spojio tri uvjerljive pobjede, čime je potvrdio svoj ogroman potencijal.

Posljednja borba danas potvrđena za ovu priredbu održava se u perolakoj kategoriji. Izuzetno atraktivni Giga Chikadze (8-2, 1-0 UFC) nakon uspješnog debija svoju će kvalitetu testirati protiv Mike Davisa (8-2, 1-1 UFC). Od ukupno 16 pobjeda ova dva borca, njih 15 došlo je prekidom pa je teško naći bolju preporuku od te za pogledati tu borbu.

Linker
25. travanj 2024 07:18