UFC

Thiago Santos uoči meča s Hillom: ‘Idemo se potući pa ćemo vidjeti tko će ostati na nogama‘

Thiago Santos

 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Iskusni brazilski borac nada se otvorenim razmjenama

Stilski vrlo zanimljiv meč mogli bi gledati ovog vikenda u sklopu ‘‘main eventa‘‘ UFC on ESPN 40 priredbe. Thiago Santos i Jamahal Hill dvojica su boraca koji preferiraju borbu u stojci i kotiraju kao jedni od najopasnijih udarača u kategoriji.

Iako je Santos u posljednjih nekoliko mečeva znao razočarati pasivnošću, Brazilca nikad ne treba podcijeniti jer posjeduje opasnu udaračku moć. U meč protiv Hilla ulazi sa šeste pozicije na ljestvici izazivača, a Hill će s desetog mjesta tražiti skok u poretku. Santos je svjestan da ga čeka nezgodan protivnik, ali više je nego voljan ući u otvorene razmjene s njim.

‘‘On je čvrst protivnik. Agresivan je, upisao je neke nokaute, ali ja imam najviše nokauta u ovoj kategoriji. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Idemo se potući pa ćemo vidjeti tko će na kraju ostati na nogama.‘‘, samouvjereno je poručio ‘‘Marreta‘‘ na konferenciji za medije.

Santos ipak nema najviše nokauta kad je u pitanju poluteška kategorija, no s Andersonom Silvom i Uriah Hallom dijeli prvo mjesto u srednjoj kategoriji. Sva trojica osam puta su pobijedili nokautom.

Santos je u svom trenutno posljednjem nastupu izgubio od Magomeda Ankalaeva, jednoglasnom odlukom sudaca. Hill je s druge strane u nizu od dvije uzastopne pobjede, a obje je upisao nokautom u prvoj rundi. Santos najavljuje da ćemo ovog vikenda gledati drukčiju priču od one u njegovom meču protiv Ankalaeva.

‘‘Obojica smo tipovi koji vole nokautirati protivnike. Ali neki od tipova s kojima sa se borio u posljednje vrijeme inače su agresivni, ali ne znam što se dogodi kad se bore protiv mene. Pokušavaju me rušiti, bore se strateški itd. Stoga ne mogu govoriti što će Hill ponuditi, mogu samo o sebi pričati. Ja obećavam da ću ići prema naprijed i pokušat ću nokautirati tog tipa. Ova borba bit će drukčija od one koju sam odradio protiv Ankalaeva.‘‘, dodao je Santos.

Čini se kako Thiago pokušava isprovocirati Hilla da se upusti u otvorene razmjene, jer očito se Santos muči s borcima koji ga strateški dobivaju na bodove. Kakav će pristup Hill odabrati, preostaje vidjeti.

Linker
24. travanj 2024 03:31