UFC

Thomson stao u obranu Caina Velasqueza: ‘Uzeo je pravdu u svoje ruke jer je pravni sistem zakazao‘

Cain Velasquez i Josh Thomson

 Instagram (josh Thomson)
Umirovljeni MMA borac i dugogodišnji timski kolega Caina Velasqueza oglasio se na ovu temu

Slučaj Caina Velasqueza, bivšeg UFC-ovog prvaka teške kategorije koji je trenutno pritvoren zbog pokušaja ubojstva, konstantno je među najinteresantnijim temama u MMA svijetu.

Sve više boraca daje sve moje mišljenje na tu temu, a uglavnom se radi o podršci za Velasqueza. Cain je prema onome što svi znamo, pucao iz pištolja na čovjeka koji je navodno seksualni zlostavljač maloljetne djece. Velasquez se nalazi pred serijom optužnica i prijeti mu duga zatvorska kazna.

Josh Thomson, umirovljeni MMA borac koji je uspješno nastupao u UFC-u i Bellatoru te dugogodišnji timski kolega Caina Velasqueza, odlučio je javno stati u obranu Velasqueza te je kritizirao pravosuđe.

''Srce mi je slomljeno gledajući ga kroz što prolazi. Mislim da je pravni sistem zakazao u ovoj situaciji, a onda je Cain uzeo pravdu u svoje ruke. Jako je tužna situacija, ali nadam se da će se nešto početi događati kako bi mogli ovu situaciju rješavati na državnoj razini, a ne samo na lokalnoj.'', započeo je ''Punk'' za MMA Junkie, a zatim nastavio.

''Ne možemo puštati pedofile i seksualne prijestupnike na slobodu, bez plaćanja jamčevine. Tužno je, uistinu jeste, ali se što možemo jeste iskazivati podršku Cainu, njegovoj ženi i djeci te im poželjeti sve najbolje i biti tu za njih kad god nas trebaju. To je sve.'', dodao je Thomson.

Proteklog tjedna održano je ročište po pitanju ovog slučaja, a Harry Goularte koji je bio meta Velasqueza, nije se pojavio na sudu, nego je sudjelovao preko online veze. Njegov odvjetnik izjavio je kako je Velasquez htio ubiti nedužnog čovjeka, no parnica se nastavlja i svi s nestrpljenjem iščekujemo rasplet ovog slučaja.

Linker
12. svibanj 2024 14:29