UFC

Tko ima najbolji jiu-jitsu u perolakoj kategoriji? Diego Lopes tvrdi da ćemo to saznati u njegovom meču protiv Ortege

Diego Lopes 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Kada se sve stavi na papir, ovo je borba koja jako puno obećava i koja ima jako puno potencijala

Tri prekida u prvoj rundi upisao je Diego Lopes u svojim posljednjim nastupima u UFC-u. Debitirao je protiv Movsara Evloeva te izgubio u tijesnom meču, iako će mnogi reći da je zaslužio i pobijediti te večeri. Kako god, Lopesa ovoga mjeseca očekuje i najveća stepenica u dosadašnjoj karijeri.

U sunaslovnoj borbi UFC 303 priredbe, talentirani Lopes ukrstit će rukavice s Brianom Ortegom. Odlična je to prilika za Lopesa, a jučer je i sam rekao da će fanovi te subote saznati tko ima najbolji jiu-jitsu u perolakoj kategoriji:

‘‘Mislim da, ukoliko ova borba ode u parter, on je crni pojas, ali i ja sam. Obojica posjedujemo vještine da neutraliziramo jedan drugoga, ali je to i prilika da testiramo snage jedan drugome. Mislim da će ova borba sigurno definirati tko ima najbolji jiu-jitsu u perolakoj kategoriji‘‘, rekao je Lopes za MMA Junkie.

‘‘Sjećam se kada sam došao u UFC i počeo se penjati u kategoriji, mnogi su već počeli tražiti ovu borbu. Ne odmah tad, nego su govorili da u budućnosti žele vidjeti tko ima najbolji jiu-jitsu. Mislim da je borba došla u odličnom trenutku, na PPV ‘cardu‘, International Fight Weeku, u sunaslovnoj borbi večeri. Kakav trenutak da vidimo tko ima najbolji jiu-jitsu! Ovo će biti rat‘‘, dodao je.

Kada se sve stavi na papir, ovo je borba koja jako puno obećava i koja ima jako puno potencijala. Lopes preko Ortege može doći do velikih stvari u perolakoj kategoriji, no, sigurno neće imati niti malo lagan zadatak. UFC 303 održava se idućeg tjedna, tako da nećemo dugo čekati do priredbe.

Linker
17. lipanj 2024 13:15