UFC

‘To bi bila dobra borba, ali ne želim mu bacati rukavicu‘: Bivši vladar velter kategorije zainteresiran za borbu protiv Poiriera

Kamaru Usman

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Cormier je Poirieru savjetovao da još uvijek ne odlazi nego da prihvaća velike, super borbe, a borba protiv Volkanovskog i protiv Usmana svakako spadaju u tu kategoriju

Iako protekle subote nije uspio doći do titule UFC-ovog prvaka u lakoj kategoriji, Dustin Poirier nije razočarao svojom izvedbom. Na kraju je u petoj rundi izgubio ‘‘submissionom‘‘ od prvaka Makhavheva, nakon čega je u kavezu rekao da nije siguran oko svoje borilačke budućnosti.

Do titule će teško doći, no to nikako ne znači da za Poiriera nema odličnih borbi u UFC-u. Nakon što je jučer Volkanovski predložio borbu protiv njega, to isto je učinio i bivši vladar velter kategorije, Kamaru Usman. Usman je također zainteresiran za borbu protiv Poiriera, a to je rekao u ‘‘Pound4Pound‘‘ podcastu s Henryjem Cejudom:

‘‘Ja sam uvijek imao neke primisli o toj borbi. Da sam ikada imao priliku natjecati se s likom kao što je Dustin Poirier, to bi uistinu bilo fantastično. To je tip kojeg mogu poštovati općenito, ali i u ovom procesu‘‘ započeo je Usman.

‘‘To bi bilo isto kao kad ti i tvoj glavni trening partner dođete i kažete jedan drugome da ćete se sada međusobno prebiti. Gurali bi jedan drugoga do krajnjih granica, znate? To bi bila jako zabavna borba, ali ne želim mu bacati rukavicu‘‘, dodao je.

Cormier je Poirieru savjetovao da još uvijek ne odlazi nego da prihvaća velike, super borbe, a borba protiv Volkanovskog i protiv Usmana svakako spadaju u tu kategoriju. Pitanje je samo Dustinove motivacije i želi li se uopće više boriti, a protiv Makhacheva je pokazao da se još uvijek radi o elitnom borcu. Hoće li prihvatiti neku od navedenih prozivki i ostati aktivan, saznat ćemo uskoro.

Linker
26. lipanj 2024 20:25