UFC

Tony Feguson o ‘najprokletijem‘ UFC-ovom rivalstvu: ‘Kada je Khabib otišao, i dio mene je otišao s njim‘

Tony Ferguson

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
‘El Cucuy‘ je u svom posljednjem javnom istupu otvoreno govorio o ‘prokletom‘ rivalstvu s dagestanskim borcem

Iako se (nažalost) nikad nisu međusobno borili, Khabib Nurmagomedov i Tony Ferguson zauvijek će biti na određeni način povezani. Njihovo rivalstvo ostat će zapisano u povijesnim knjigama lake kategorije UFC-a kao jedno od najprokletijih budući da su bili uparivani u pet različitih slučajeva u rasponu od 2015. do 2020. godine, no svaki pokušaj realizacije njihovog obračuna na koncu je, uslijed različitih okolnosti - propao. Dagestanski borac je, kao što je poznato, 2020. objesio rukavice o klin dok je Ferguson od tada nanizao šest uzastopnih poraza, te se trenutno nada da će se izvući iz karijernog bezdana borbom protiv Paddyja Pimbletta (UFC 296). U razgovoru za MMA Hour, "El Cucuy" je otvorio dušu i otvoreno progovorio o tome kako je činjenica da nikad ušao u oktogon s Khabibom utjecala na njega.

"Nikada zapravo nisam sjedio i razmišljao o pobjedama, porazima ili trofejima. Uvijek sam se samo natjecao, natjecao i natjecao. Kada je Khabib otišao, dio mene je otišao s njim. Bilo je sranje, uvijek smo imali tu negativnu energiju, taj hype koji se digao oko nas, a kada je to nestalo i kada je udarila pandemija nije mi preostalo ništa drugo osim moje želje da se natječem", rekao je 39-godišnji Amerikanac, pa u nastavku otkrio da mu se želja za sučeljavanjem s Khabibom umalo ostvarila ove godine, kada je UFC inicijalno razmatrao da ih postavi na suprotstavljene strane kao trenere timove u The Ultimate Fighteru. Ni ta ideja, na koncu nije zaživjela, a u prvi plan su, na koncu, došli Conor McGregor i Michael Chandler, što je Tonyju, naravno, teško palo.

"Usmeno smo se dogovorili da budemo treneri, ali je imao mnogo različitih stvari koje su se događale u njegovom životu, gdje se morao preispitivati i odlučiti da se ne želi vratiti. To je bio još jedan problem, pomislio sam: ‘K vragu, zar stvarno?‘ Međutim, morao sam pronaći samog sebe i prijeći preko toga jer ljutnja nije nešto za što se želite držati. Još uvijek se ne želim rukovati s njim, još uvijek je zabilježen u mojoj knjizi, a Conor je još uvijek je***a mala k**a, također. Ali na kraju dana postoji još jedan dan - sljedeći dan".

Ferguson je ustvrdio da je odluka da otpusti bijes i frustracije akumulirane proteklih godina dio mentalne promjene za koju kaže da je doživio gledajući prema UFC-u 296. Ponovno surađuje sa svojim starim timom i tvrdi kako je samouvjereniji nego što je bio godinama unazad, te fokusiran isključivo na Pimbletta.

Linker
03. svibanj 2024 12:12